borila se

VERA NIJE MOGLA DA PREŽALI ĆERKINU SMRT: Poznata pevačica preminula u domu za penzionere, a ovako je izgledao njen život

0

Sin Vlada opisao je Verinu muku poslednjih godina

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Vera Ivković, pevačica narodne muzike, preminula je u domu za stara lica u Rumi 2012, u 63. godini. Gubitak ćerke Maje ju je, prema rečima onih koji su je dobro poznavali, pokosio. Naslednica je umrla u 27. od neizlečive bolesti, a majka nikako nije mogla da se nosi sa time.

 

Ona je 2006. doživela moždani udar, a već 2007. je bila smeštena u gerontološki centar u Rumi.

 

"Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi", ispričao je svojevremeno Verin unuk Danilo.

 

foto: Youtube Printscreen

Sin Vlada 2008. javno je progovorio o velikom mučenju majke.

 

"Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac", rekao je tada sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

 

U Centru za stara lica bila je i te kako prihvaćena, ali je tuga nikako nije napuštala ma koliko se ljudi trudili da je održe "na nogama".

 

"Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju", ispričala je Anđelka, njena koleginica i prijateljica.

 

 

 

makonda-tracker