odlazak legende

„POPARU SU NAJVIŠE VOLELA DECA — TO JE NAJČUDNIJE“: Evo kako je čuveni Zoran Rankić pričao o svojoj najpoznatijoj ulozi

0

Slavni glumac preminuo je danas u Beogradu u 84. godini nakon duže i teške bolesti, javljaju domaći mediji.

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Čuveni Zoran Rankić najveći deo svoje karijere proveo je u pozorištu, ali su dve njegove televizijske uloge ostavile veliki trag: lik četničkog vođe Nikole Kalabića u dokumentarcu „Poslednji čin“ i, kasnije, gospodina Popare u seriji „Srećni ljudi“.

 

Ova druga uloga posebno je bila cenjena jer je Rankić izneo jedan nesvakidašnji lik kakav se nije često viđao na našim malim ekranima, a i danas se mnogi raduju reprizama popularne serije kako bi ponovo uživali u monolozima Žarka Popare.

 

Ne daju to živi pisci ni za šta na svetu. Znate li šta najviše zamere, kada je ta replika bolja od onoga što su oni napisali. Poparu su volela deca najviše, to je najčudnije. Deca. Obožavali su me kao da sam dečiji glumac, kao Branka Kockicu. Nije trebao da bude sladak, trebao je da bude odvratan — istakao je Zoran Rankić svojevremeno.

 

Iako je Popara bio zamišljen kao negativac, on je bio veoma simpatičan širokim masama.

 

Kad gledam danas mog Poparu, ne vidim u njemu ništa zlo, niti vara niti krade. On to priča za sebe da radi, a nikad ne učini. On kaže da će ovo ili ono. Shvatio sam ga kao veliko derište koji se igra Popare. Njemu je prijalo da bude opasan i da preti, a nije nikog zaveo. On je pozitivac i skoro svetac u jednom lošem vremenu — izjavio je on za Kurir.

 

 

makonda-tracker