Mišo Kovač se odrekao cigareta i kafe

0
Ćerka slavnog hrvatskog pevača Miše Kovača, Ivana, govori da se njen otac oporavlja posle ugradnje trostrukog bajpasa, ali i da je već promenio mnoge životne navike

Šezdesetdevetogodišnji pevač Mišo Kovač još uvek se nalazi na odelenju Intenzivne njege KBC Sveti Duh u Zagrebu, a uskoro bi trebao biti premešten na odelenje kardiologije gde će nastaviti lečenje.

– Zdravstveno stanje mu se poslednjih dana drastično promenilo nabolje. Još hramlje, jer ne može normalno stati na nogu iz koje su mu uzete krvne žile za premošćenje, ali već je nestrpljiv kada će se vratiti kući. Mišo kao Mišo, već raspravlja o svemu, od politike, pa na dalje – rekla je zadovoljno Ivana za Večernji list, koja nije krila sreću što je njen otac promenio mnoge svoje životne navike.

– Nakon prve operacije pre mesec i po dana prestao je pušiti i piti velike količine kafe. Tata je uvek ispred sebe imao šolju kafe, od kada bi se probudio pa do odlaska na spavanje, a sada popije samo beskofeinsku. Osim toga, na njegovom tanjiru već neko vreme je isključivo kuvana hrana. Mama i ja ga ne tetošimo previše, nismo ni prestroge ni preblage prema njemu. Tako su nam savetovali lekari – kaže Ivana Kovač.

Inače, Mišo Kovač je tegobe i bolove u predelu grudi osećao poslednje dve godine, a sve je kulminiralo pre mesec i po dana kada je doživeo infarct, nakon koga su mu ugrađeni stentovi. Pre desetak dana, tokom zahvata koji je trajao pet sati, ugrađena su mu tri bajpasa zbog začepljenja krvnih sudova.

makonda-tracker