životna priča

UŠAO JE U GINISOVU KNJIGU REKORDA I OČARAO PUBLIKU: Komičar i glumac Jova Radovanović danas proslavlja 79. rođendan!

0

Komičar je sarađivao i sa Lepom Brenom, pa je jednom prilikom ispričao i anegdotu sa snimanja.

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Komičar i glumac Jova Radovanović važio je za jednog od najinteresantnijih umetnika, a danas je napunio 79 godina.

 

Njegov život, kao što je svojevremeno pričao, uopšte nije bio lak, a posebno ne detinjstvo. Jova je bio najupečatljiviji član orkestra "Sedmorica mladih", koji je neprekidno svirao 33 godine i zbog toga ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

 

"Za razliku od pojedine dece, ja sam živeo u teškom siromaštvu. Međutim, tada nije bilo socijalnih razlika, svi smo se lepo slagali. Rođen sam kao četvrto dete u porodici, a roditelji su napravili pauzu između dece od deset godina, pa mi je sestra bila kao majka. Bilo je teško, ali smo pazili jedni na druge. Otac je mnogo radio, a majka je bila kod kuće. Recimo, meso smo jeli jedanput nedeljno, a ostalim danima ne jer nije bilo novca. Ponekad otac zaradi više, pa donese kobasice i tada je bilo slavlje u kući", rekao je pre nekoliko godina Jova.

 

foto: Youtube Printscreen

Komičar je sarađivao i sa Lepom Brenom, pa je jednom prilikom ispričao i anegdotu sa snimanja.

 

"Spremili smo se za put i otišli na Zlatibor, gde su se snimale scene. Ja sam doneo svoje stvari i ubacio u Brenin gepek. Ona nije videla šta sam ostavio, pa je sva usplahirena ušla u motel i rekla: "Koja je budala ostavila ovu jaknu?" Ja se javim i kažem: "Lično ja i uopšte se ne libim da sam budala", završava glumac

 

 

 

 

 

makonda-tracker