Sergej Ćetković: Prvo slavlje moje Lole

1
Godinu dana nakon što je postao otac, pevač Sergej Ćetković govori o načinu na koji sa suprugom Kristinom gaji svoju jedinicu Lolu i otkriva kako su proslavili njen prvi rođendan
foto: Aleksandar Jaredić, Story arhiva
foto: Aleksandar Jaredić, Story arhiva

Kada im je pre godinu dana Dom za nezbrinutu decu Mladost u Bjeloj odobrio usvajanje devojčice kojoj su dali ime Lola, pevač Sergej Ćetković (35) i njegova supruga Kristina (34) ostvarili su svoj najveći san. Ostajući dosledni svom stavu da privatnost čuvaju samo za sebe, novopečeni roditelji su pre nekoliko meseci daleko od očiju javnosti proslavili prvi rođendan svoje mezimice smatrajući da dan kada je mala Lola postala deo njihovog života ne treba posebno obeležavati.

- Nećemo posebno proslavljati dan kada je Lola došla u naš dom, ali u veseloj atmosferi i u društvu nama dragih osoba obeležili smo njen prvi rođendan, što nam je bilo najvažnije. Još bitnije je to što je Lola deo našeg života. Ona je ispunila san čije smo ostvarenje moja supruga i ja čekali skoro celog života i sada zaista uživamo u svakom danu – otkriva Sergej koji veoma uspešno usklađuje porodične i poslovne obaveze.

- Moje turneje su organizovane uglavnom po regionu i trudim se da uvek napravim kratku pauzu između putovanja kako bih se dovoljno posvetio svojoj porodici. Moja supruga Kristina i ćerkica Lola uvek će mi biti na prvom mestu i svoje obaveze organizujem tako da što više vremena provodim u njihovom društvu – govori pevač koji se svojski trudi da sa svojom suprugom njihovu jedinicu izvede na pravi put.

- Voleo bih da Lolu, baš kao što su to činili i moji roditelji sa mnom, naučim da poštuje ljude i brine o njima. Trudiću se sa svojom suprugom da naša ćerka iz porodičnog doma na prvom mestu ponese kućno vaspitanje. Svaki čovek kada se ostvari u ulozi roditelja, drugačije gleda na svet oko sebe i ljudske sudbine. Čini mi se da smo zbog vremena u kojem živimo izgubili kompas. Ponekad kao da zatvaramo oči pred problemima drugih ljudi, a svi ih imamo i svi smo od krvi i mesa, mada postoje oni kojima je ponekad više potrebna naša zajednička podrška. Takve ljude treba prepoznati i pomoći im – priča Sergej.

- Prilikom snimanja DVD izdanja koncerta u Beogradskoj areni, odlučili smo da sav prihod od prodaje diska na teritoriji bivše Jugoslavije ide u humanitarne svrhe, s tim što će za svaku republiku sredstva ići u drugi humanitarni fond. Gledajući prilog na televiziji o Marijani Ševo kojoj je potrebna transplantacija srca, rešio sam da joj pomognemo. S obzirom na to da joj nedostaje oko trideset hiljada evra kako bi dospela na spisak za operaciju, nismo znali za koje vreme ćemo prikupiti sredstva od prodaje DVD izdanja, pa smo rezervisali prvi slobodan termin u Sava centru i zakazali koncert za 17. jun. Svi ćemo te noći pevati za Marijanu i njeno novo srce – završava Sergej.

Danilo Mašojević

makonda-tracker