tužno!

BILA JE TRUDNA KADA SE RAZBOLELA, A ON JE SVE ČINIO DA OZDRAVI: Bolna i teška priča Gorana Ivaniševića

0

Hrvatski teniser Goran Ivanišević (48) proživljava teške životne trenutke.

Goran Ivanišević
Goran Ivaniševićfoto: Profimedia

Sestra legendarnog sportiste Srđana Ivanišević preminula je posle borbe s teškom bolesti u 53. godini života. Tužna priča porodice Ivanišević datira još od davne 1988. kada je Srđani dijagnostikovana leukemija, a umrla je nakon što je imala operaciju srca u četvrtak pre podne.

 

Tragične vesti do nekadašnjeg prvaka Vimbldona stigle su u Majorci gde nastupa na Ledžens kupu, a odmah pošto je saznao, Ivanišević se uputio u rodni Split. Srđana je obeležila život četiri godine mlađem bratu, koji je, baš pre nego što je napravio velike stvari u tenisu, bio žestoko uzdrman vestima o bolesti sestre.

 

 

Koliko su bili vezani videlo se i 2001. godine kada je na dočeku u Splitu, posle osvajanja Vimbldona Srđana bila presrećna.

 

- Ovo je nezaboravan dan - rekla je tad. Kako je ona ponosno stajala uz njega, tako je i Goran 1988. godine odlučio da učini sve za sestru Srđanu kad je saznao da boluje od leukemije...

 

Nastavak na sledećoj strani.

Goran Ivanišević
Goran Ivaniševićfoto: Profimedia

 

Imao je tek 17 godina, taman je trebalo da krene u Australiju. Očeva vest ga je šokirala, ali je bio odlučniji nego ikad da pobedi kako bi pomogao sestri koja je tad bila trudna s prvim detetom.

Pre nego što sam otišao, otac mi je rekao: "Vidi, imam loše vesti, sestra ti je bolesna, moramo da se posvetimo njoj, sada si sam". Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su jako skupi i te noći nisam spavao. Međutim, otišao sam u Australiju i izgubio u finalu kvalifikacija za Adelaid. Ipak, upao sam u glavni za Australijan Open i postao prvi igrač koji je iz kvalifikacija stigao do četvrtfinala - prisetio se Ivanišević pre nekoliko godina tog kobnog dana:

Sav nagradni fond koji sam zaradio uzeo sam u kešu, a do tada sam ga video samo na televiziji. I onda sam, sećam se, putovao na Dejvis kup protiv Danske u Beogradu, a sa sobom sam nosio sav taj novac u jakni. Stjuardesa me 16 puta pitala hoću li skinuti jaknu, ja sam je svaki put odbio i rekao: "Ne, dobro mi je tako".

Kad je došao kući, ocu je dao jaknu u kojoj je bio sav novac od osvojene nagrade kako bi mogao da plati Srđanino lečenje...

 

Ipak, Srđana je izgubila životnu bitku.

 

 

 

 

 

makonda-tracker