Veliko slavlje

SELMA IZ ČUVENE PESME "BIJELOG DUGMETA" PROSLAVILA 90. ROĐENDAN: Oduševićete se kada vidite kakvo IZNENAĐENJE joj priredio Željko BEBEK! (FOTO)

0

Selma Borić, po kojoj je nastala čuvena pesma “Bijelog dugmeta”, proslavila je 90. rođendan.

foto: Facebook
foto: Facebook

Sa čuvenom Selmom je nazdravio i čestitao joj rođendan Željko Bebek. Pesmu je davne 1949. napisao Vlado Dijak koji je bio zaljubljen u Selmu, ali nikada nije imao hrabrosti da joj to kaže.

 

“Bijelo dugme” je pesmu koja je postala antologijska snimilo 1974. godine, a otpevao ju je Bebek. Selma je iz Zenice i potiče iz čuvene porodice Borić, ali odavno živi u Zagrebu.

 

- Selma, srećan ti 90. rođendan... od srca - napisao je Bebek na svom FB profilu i postavio fotografije!

Dijak je još davne 1974. godine pesmu dao Goranu Bregoviću da za nju uradi muziku. Bregović se oduševio pričom o devojci Selmi koja putuje da studira u veliki grad (Sarajevo), a tužni je mladić, pesnik, ispraća. Pokisli pesnik nosi Selmi kofere, preplavljen emocijama, ne zna šta bi joj rekao.

 

Umesto uzvišene pesničke retorike, na rastanku on jedva promuca banalnu frazu: "Molim te, ne naginji se kroz prozor".

 

Dvadeset godina kasnije igrom sudbine posle koncerta "Bijelog dugmeta" u Zagrebu, Bregoviću je prišla sredovečna žena. Bregović je bio šokiran kada je rekla da je baš ona Selma iz pesme Vlade Dijka.


 

 

makonda-tracker