Svetlana Ceca Ražnatović: Život je jedna klackalica

3
Uprkos tome što će u narednih osam meseci biti u kućnom pritvoru i potpunoj ilegali, folk zvezda Ceca Ražnatović svima koji je bodre obratiće se pesmama koje će se do sredine juna pojaviti na Internetu
foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Pevačica Svetlana - Ceca Ražnatović koja više od dve decenije intrigira javnost u regionu započinje novo poglavlje u svom životu. Nakon što je pre dve nedelje sud prihvatio predlog nagodbe tužilaštva i Ražnatovićeve po kojoj je ona dužna da uplati 1.500.000 evra u državni budžet i odleži kaznu kućnog pritvora u trajanju od 12 meseci, koja će biti skraćena za 123 dana koliko je provela u zatvoru 2003. godine. Tužba protiv Cece podignuta je po osnovi da je pevačica u svojoj kući protivzakonito imala 11 trofejnih pištolja, kao i da je od prodaje fudbalera fudbalskog kluba Obilić oštetila pomenuti klub za 2.300.000 evra.

Međutim, armiju Cecinih obožavalaca koji je bodre u novonastaloj i nimalo prijatnoj životnoj situaciji, obradovala je vest da će tokom trajanja pritvora njihova mezimica ipak izdati svoj dugoočekivani album Ljubav živi tako što će se jednom mesečno objavljivati po jedna pesma na sajtu njenog kompozitora i producenta Aleksandra Milića Milija. Tako će se najveća srpska folk zvezda, dok bude u ilegali i dok bude onemogućena da komunicira sa svojom publikom, pesmama u kojima će biti dosta autobiografskih elemenata, obraćati svima onima koji je bodre i vole. Prva pesma pod nazivom Šteta za mene biće dostupna na Internetu 30. maja, a do 17. juna u prodaji na kioscima pojaviće se album sa svih devet pesama od kojih osam potpisuje Marina Tucaković. Inače, neposredno pre podizanja optužnice Svetlana je postala zaštitno lice jedne reklamne kampanje koja je u novonastalim okolnostima odložena do daljnjeg.

Iako važi za velikog borca, Svetlana teško podnosi napise po medijima, a nedavna poseta tužilaštvu podsetila je na period od pre osam godina kada je tokom četiri meseca boravka u zatvoru bila odvojena od sina Veljka (14) i ćerke Anastasije (12). Za razliku od prethodnih godina Ceca je odlučila da ove godine ne organizuje proslavu trinaestog rođendana svoje mezimice 25. maja, a izostaće i žurka 14. juna povodom njenog 37. rođendana. Ovakvu odluku donela je jer joj trenutno ne odgovara gužva niti mnogobrojna zapitkivanja radoznalaca. Rešila je da se u potpunosti posveti svojoj deci jer je zabrinuta na koji način će njeni naslednici koji su odmalena izloženi velikom medijskom pritisku, što zbog porodične tragedije usled gubitka oca, što zbog ogromne popularnosti njihove majke, podneti novonastalu situaciju pa ih svakodnevno bodri i pokazuje na svom primeru kako je život jedna klackalica i da bez obzira na okolnosti uvek treba koračati uzdignute glave.

Danilo Mašojević

makonda-tracker