zanimljiv podatak

DANAS GOTOVO NIKO NE ZNA KAKO SE ZAPRAVO ZOVE: Ovo je PRAVO ime Alena Islamovića

4

Da li ste znali koje je njegovo pravo ime?

Alen Islamović
Alen Islamovićfoto: Nemanja Nikolić

Alen Islamović je kao pevač "Divljih jagoda" i "Bijelog dugmeta" žario i palio bivšom Jugoslavijom, ali malo ko zna njegovo pravo ime.

 

Početkom osamdesetih kada su "Divlje jagode" postajale sve popularnije, producentskim kućama je za oko zapao mladi pevač po imenu Alija Islamović, i ubrzo su mu predložili da ime promeni u Alen.

Kada se desio uspon “Divljih jagoda”, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg “Jugotona” došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije hteo da menja svoje ime, ali brzo je popustio i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija", ispričao je izvor blizak Islamoviću.

S druge strane, Alen je takođe potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

 

Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju", objasnio je Islamović.

 

makonda-tracker