da li ste znali?

OVE NEPONOVLJIVE HITOVE SVI ZNAJU, ALI NE I TAJNE KOJE KRIJU: Iza najpoznatijih domaćih i stranih pesama kriju se MISTERIOZNE I POTRESNE priče!

0

Ljubavne prevare, tragedije ili smrti, pogledi na svet ili nepravda društva, podstakle su autore da u onim teškim trenucima svoj bol u srcu prenesu u stihove koje će obležiti istoriju jednog vremena.

Prljavo Kazalište
Prljavo Kazalištefoto: Stefan Jokić

Tu noć kad si se udavala - Prljavo kazalište

 

Kada je davne 1993. godine "Prljavo kazalište" snimilo baladu "Tu noć kad si se udavala" svi su bezbroj puta preslušavali pesmu i znali da će postati veliki hit. Prava istina koja se sakriva iza ove numere je jedini razlog zbog kog je pesma pretužna, a istina nestvarno bolna.

 

Uz ovu pesmu mnogi već dvadeset pet godina pate, a da ne znaju kakva istina se krije iza nje. Vođa benda Jasenko Houra imao je devojku koja je bila centar njegovog sveta.

 

Kako je morao da ode na odsluženje vojnog roka, njihov rastanak je bio neminovan. Nije imao želju da se zauvek raziđe sa njom, već je mislio da će ga čekati kada se vrati sa služenja vojske. Oboje su se složili da će ljubav nastaviti nakon povratka iz službe. Posle godinu dana vratio se u rodni grad, a njegov bend je već imao zakazanu svirku na jednoj svadbi. Kada je došao u restoran imao je šta da vidi, njegova devojka se udaje za drugog.

 

Jasenko nikada u javnosti nije želeo javno da govori na ovu temu, ali u pojedinim starim prepričavanjima ove priče pominje se da je devojka, malo nakon venčanja, oduzela sebi život tako što je pucala u glavu.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker