preminula je u 76. godini

ŽIVEĆEŠ U PODRUMU, ALI BIĆEŠ SREĆNA: Isplivalo PISMO koje otkriva INTIMNE I VEOMA POTRESNE detalje života Danke Novović!

1

U pismu koje je napisala sama sebi Danka Novović otkrila je detalje ranog detinjstva, ali i kasnijeg života.

Danka Novović
Danka Novovićfoto: Vladimir Šporčić

Danka Novović, legendarna televizijska voditeljka koja je preminula juče u Beogradu, napisala je pismo mlađoj sebi u kojem je otkrila najpotresnije i najintimnije detalje života, ali i prorekla mnogo toga što će tek zavladati na televiziji.

 

 

Njeno pismo, objavljeno u Nedeljniku, prenosimo u nastavku:

 

Danka, u selu kraj Prokuplja, gde ćeš odrastati, najvažniji će biti učitelj i pop. A tvoj tata će biti učitelj, pravi, kao iz romana. Živećeš divno sa njim, mamom i dva brata. Ne zadugo, tata će morati na operaciju i krenuće jednog dana, preko nekog ruševnog mosta, u dugom kaputu, sa šeširom i belim šalom. Dugo ćeš se pozdravljati sa njim, kao da je to poslednji put kad ćeš ga videti. Kao da si predosetila, tata umire, i život ti se potpuno menja.

Doći ćeš u Beograd, sa mamom i braćom. Živećete u kakvom podrumu, ali ćete biti srećni. Mama će vas čuvati, voleće vas, sve. Nikada nećete biti gladni, ali ćete uvek biti željni ponečega. Sve ćeš razumeti.

 

U školi ćeš pevati, recitovati, glumiti… Otići ćeš i u dramsku grupu Bate Miladinovića, nećeš ni sanjati o tome da ćeš se nekoliko godina kasnije baviti javnim poslom. Zapravo, sve ćeš to raditi da bi zaradila neki dinar, doprinela kućnom budžetu.

 

A onda ćeš biti primljena u Radio-televiziju Beograd. Ali slušaj majku, Danka, nemoj da te to ponese, ne zavidi, poštuj ljude. I čitaj, Danka, jer je knjiga bogatstvo. Mnogo ćeš čitati. I ne brini, sve ćeš zapamtiti, nećeš odstupiti od onoga što si ponela iz kuće.

 

Nastavak pisma na sledećoj strani.

makonda-tracker