javnost u šoku

NAKON STRAVIČNOG NASILJA NAD ŽENAMA: Miki Đuričić sproveden u ZATVOR, evo kakva kazna mu je određena!

8

Miki Đuričić brzom reakcijom nadležnih sproveden je u zatvor zbog nasilja nad ženama koje je pokazao u rijalitiju "Zadruga".

foto: Stefan Jokić
foto: Stefan Jokić

Naime, Sud je odredio pritvor rijaliti takmičaru od 30 dana.

 

Podsetimo, Miki je u toku noću prvo Suzani Perović udario šamar, a onda u dvorištu prebio Nadeždu Biljić štakama, pomoću kojih hoda zbog povreda zadobijenim u saobraćajnoj nesreći koju je nedavno doživeo.

 

Ovim povodom tokom dana oglasio se i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, pa poručio da će "učesnik rijaliti programa koji je udario ženu biti procesuiran u skladu sa zakonom."

 

- Srbija ima nultu toleranciju prema nasilju nad ženama i najoštrije osuđujem svaki vid napada na njih. Učesnik rijaliti programa koji je udario ženu biće procesuiran u skladu sa zakonom. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova pravovremeno reaguju na svako saznanje o nasilju - napisao je Stefanović na Tviteru.

 

Inače, koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević takođe se oglasila i upozorila da nasilje koje nije kažnjeno podstiče i ohrabruje nasilnike da to rade, jer su svesni da mogu da prođu bez posledica. Takođe, ona je oštro osudila ponašanje sada već bivšeg zadrugara i apelovala na nadležne organe da preduzmu zakonske mere.

 

- Krivičnu prijavu tužilaštvu mogu uputiti urednici tog programa, kao i same te žene koje su pretrpele nasilje ili njihove porodice. Oni mogu da predaju krivičnu prijavu tužilaštvu, a na tužilaštvu je dalje da li će tu krivičnu prijavu prhvatiti i koje će dalje korake preduzeti - rekla je, između ostalog, ona.

 

 

makonda-tracker