ZALAŽE SE

JAVNO JE IZNELA SVOJ STAV: Emili Ratajkovski OŠTRO protiv ZABRANE ABORTUSA, a njena naga fotografija rekla je sve! (FOTO)

1

Mnogi su je osudili!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Emili Ratajkovski se priključila brojnim slavnim ženama u Americi i javno iznela svoj stav povodom vesti da je Alabama usvojila gotovo potpunu zabranu abortusa.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

 

Emili Ratajkovski je osim činjenice da se ženama oduzima pravo izbora, naročito razbesnelo to što je odluku donelo 25 belih muškaraca. Zakon će stupiti na snagu šest meseci nakon što ga potpiše guvernerka Kej Ajvi. Alabama će, kada zakon stupi na snagu, zabraniti abortus u bilo kojem slučaju.

 

"Ove nedelje, 25 starih belaca glasalo je za zabranu abortusa u Alabami, čak i u slučajevima incesta i silovanja. Ti ljudi na vlasti nameću svoju volju nad ženskim telima kako bi održali patrijarhat i produžili industrijski zatvorski kompleks, tako što sprečavaju žene s niskim ekonomskim mogućnostima da odluče da ne žele da rađaju. Države koje pokušavaju da zabrane pobačaj su države koje imaju najveći procenat crnih žena. Sve se vrti oko klase i rase i reč je o direktnom napadu na osnovna ljudska prava koja žene u SAD-u zaslužuju i koja štiti presuda Rou protiv Vejda. Naša tela, naš izbor "- napisala je Emili.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on

 

 

makonda-tracker