porodica janketić

MIŠA JANKETIĆ JE BARD SRPSKOG GLUMIŠTA, A SIN MARKO JE NJEGOV DOSTOJNI NASLEDNIK: Njihove komšije otkrivaju kakva je ova porodica umetnika kada se UGASE KAMERE!

3

Marko ide stopama čuvenog oca Miše, a susedi porodice Janketić raspričali su se o njima.

foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

- Dolaze svi kod nas. Miša ređe, a Svjetlana svaki dan, sama ili sa unucima. Oni su naše najbolje mušterije, toliko fini i pristojni ljudi da nemam reči. Svjetlana je prava domaćica koja za porodicu bira najbolje i najsvežije proizvode, od povrća i voća do mesa. Za decu, naravno, pravi i slatkiše. I unučići su im jako vaspitana i fina deca. Šta da vam kažem, osim da je privilegija imati ih u kraju - ispričala je simpatična i prijatna prodavačica za “Scenu”.

 

Miša poslednjih godina retko šeta po kraju, osim što u jutarnjim satima ode do jednog od nekoliko kafića u ulici.

 

- Miša je baš propao i žao mi je što je oboleo jer ga se sećam kao pravog šmekera. Viđam ga u kafiću u prepodnevnim satima - rekla je jedna gospođa a komšija Mišinih godina dodaje da glumac teško podnosi što više ne može da ide često u rodni kraj, crnogorsko selo Tomaševo.

 

- Miša je živeo za vreme koje je provodio u rodnom kraju, u selu kod Bijelog Polja u Crnoj Gori. Tamo je držao časove glume tokom leta i okupljao porodicu u prirodi. Sad je oslabio i sve manje ide na put.

makonda-tracker