LJUT JE NA SISTEM

ONI MENI DA UKAZUJU ČAST? Pevač grupe The Cure BESAN na samu pomisao da mu kraljevska porodica ponudi plemićku titulu

2

On je krenuo stopama Bouvija i Lenona...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Frontmen benda The Cure Robert Smit kaže da bi “radije sebi odsekao ruke” nego primio titulu od britanske kraljevske porodice.

 

Smith je u tek nedavno otkrivenom razgovoru iz 2012. godine za francuski portal Telerama, izrazio svoju nenaklonost prema britanskoj monarhiji i objasnio da ukoliko bi mu ikada bilo ponuđeno, on ne bi prihvatio titulu britanske kraljice, prenosi NME.

 

- Bilo koji oblik naslednih privilegija jednostavno je pogrešan. Ne samo da je antidemokratski, već i suštinski pogrešan. Ono što me ljuti je to što je nekim ljudima kojima sam se godinama divio, bila ponuđena nagrada kraljevske porodice, i oni su je prihvatili i postali lord ili ser - rekao je Smit.

 

foto: Profimedia

 

Otkrio je i kako bi on postupio ako bi mu ikada kraljevska porodica ponudila titulu.

 

- Iskreno, radije bih odsekao sebi ruke nego da je prihvatim. Jer, kako se usuđuju i da pretpostave da bi oni mogli meni da ukažu čast? Ja sam mnogo bolji od njih, oni nikada nisu ništa radili u životu - poručio je frontmen benda The Cure.

foto: Profimedia

 

NME podseća da su među retkim javnim ličnostima koje su odbile titule kraljevske porodice muzičari Džon Lenon i Dejvid Bouvi.

 

Smith će prvi put sa svojim bendom nastupati u Srbiji 4. jula na Exit festivalu u novosadskoj tvrđavi.

 

 

makonda-tracker