KRENULA JE DALJE

OVO JE BILA NJENA SUDBINA: Džejn Fonda je zbog pobede KANCERA postala zahvalana ŽIVOTU!

0

Strah i strepnja!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada se pre tri godine na dodeli Zlatnog globusa pojavila u beloj haljini Iv Sen Lorana koja je na grudima imala tri ogromna volana, šira javnost nije ni slutila da ikona zdravog života i fitnesa krije zavoje nakon uklanjanja ne jedne, već - obe dojke.

 

Tek nedavno je Džejn Fonda progovorila o svojoj dugogodišnjoj borbi s kancerom. Ne samo da je bolest napala grudi već je nekoliko puta uklanjala maligne izrasline na usnama. To je direktna posledica neprekidnog sunčanja, što je dvostruka dobitnica Oskara i sama priznala.

 

foto: Profimedia

 

- Imala sam tonu kancera. Kad god bih imala slobodan dan, otišla bih kod svog dermatologa i on bi sve hirurški poskidao - rekla je glumica koja ima 83 godine i više nego buran život iza sebe.

 

Ćerka slavnog glumca Henrija Fonde, sestra Pitera i tetka Bridžet Fonde, karijeru je počela kao tipična holivudska praznoglava lepotica, što joj je sledovalo nakon napuštanja studija i neiskustva na filmu. Bila je prelepa. Starije generacije pamtiće zauvek mladu Džejn kao Barbarelu, u srebrnom pripijenom kostimu i sa raskošnom grivom svetlosmeđe kose. Istoimeni film režirao je francuski reditelj Rože Vadim, za koga se kasnije udala i rodila mu ćerku Vanesu. Udavala se nakon toga još dva puta, za glumca i političara Toma Hejdena i treći put za Teda Tarnera, osnivača CNN. Sa Hejdenom je dobila sina Troja Geritija.


Nakon razvoda od Vadima, porodični talenat za glumu pokazao se nezaustavljivim. Za ulogu prostitutke u filmu "Klut" dobila je prvog Oskara, a kao medicinska sestra koja neguje paralizovanog vijetnamskog veterana u "Povratku ratnika" osvojila je drugog.

 

Uporedo s glumom postala najslavniji američki aktivista protiv rata u Vijetnamu i pristalica komunizma. Tukli su je na ulici, pljuvali u lice, bila je na crnoj listi Holivuda, ali su joj talenat i prezime Fonda doneli još više uloga.

 

foto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker