Svetlana Ceca Ražnatović: Molitve u manastiru

0
U jeku medijske hajke tokom koje su svi nagađali gde se nalazila, folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović posetila je manastir Ilinje u mačvanskom selu Očage gde je pronašla novi mir i spokoj
foto: Miloš Nadaždin
foto: Miloš Nadaždin

Kako Story ekskluzivno saznaje pre nego što joj je dosuđen kućni pritvor, pevačica folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović (37) rado je posećivala je duhovni centar Mačve - selo Očage nadomak Bogatića gde je 1983. godine podignut manastir Ilinje.

U potrgui za duhovnim spokojstvom, koje joj je u ovako turbulentnom vremenu i te kako bilo potrebno, pevačica se uputila pre nekih mesec dana. Svetlana Ceca Ražnatović inače je veliki vernik i često posećuje manastire, ali je Ilinje specifično po mnogo čemu i zato joj je privuklo posebnu pažnju. Iako se u selu pročulo da Ceca tamo često dolazi, pevačici ništa nije narušilo neophodni mir prilikom razgovora sa sveštenstvom. Starešina ovog prelepog manastira je iguman Isaija Jokić koji je svojevremeno tokom svog boravka na Fruškoj gori pomogao jednoj devojčici iz Srema da prohoda, dok sa našom slavnom pevačicom razgovara o veri u Boga, u sebe i u ljude, veri koja joj u teškim momentima pomaže da hrabro nastavi dalje. Manastir Ilinje jedan je od retkih u Srbiji u kojem se svake druge subote održava takozvano jelej osvećenje, a prisustvovala mu je i Ražnatovićka. Reč je o velikoj molitvi tokom koje se ljudi sedam puta pomazuju svetim uljem protiv napada đavola. Na taj način se na ulje kojim se premazuje čelo vernika priziva Sveti duh, a krajni cilj jeste ozdravljenje, spasenje bolesnih i oproštaj grehova.

- Veliki sam vernik i mnogi mi znači duhovno spokojstvo koje imam. Slavim i crkvenu slavu Sveti Nikola poštujući sve tradicionalne srpske običaje i valjda i to govori koliko sam pobožna - rekla je Ceca u jednom od prethodnih intervjua za Story.

Inače, pevačica je rešila i da određenu novčanu sumu pokloni duhovnom hramu u kom je pronašla mir i koji će i dalje posećivati. Ekskluzivnu vest o boravku u manastiru Ilinje potvrdila je i sama Ceca koja još nije spremna da govori o osećanjima koja je u poslednje vreme obuzimaju. Još otkako je više tužilaštvo u Beogradu protiv nje podnelo optužnicu, pevačica ne obraća pažnju na medijsku hajku koju na njenu štetu vode pojedini mediji i ne obazire se na svakodnevne napade dušebrižnika koji joj žele zlo i osuđuju je. Najveću satisfakciju za nove životne pobede, osim porodice i prijatelja, pružaju joj i njeni fanovi kojima se pre nekog vremena obratila na svom Facebook profilu rečima: Hvala svima na podršci. Podrške ne manjka ni od brojnih Cecinih kolega koji se ne ustručavaju da javno izgovore pozitivne stvari na račun folk dive, a na Internetu postoji i nekoliko hiljada fan grupa za podršku Ražnatovićki, koje ukupno broje gotovo milion članova. Ceca se oseća dobro i nema zdravstvenih problema te samim tim nije završila ni na infuziji, kao što su nedavno spekulisali pojedini tabloidi. Molitve u manastiru Ilinje donele su joj mir i u njenim mislima stvorile potpuno novi duhovno-molitveni proces koji joj pomaže da uz svoju decu Veljka (14) i Anastasiju (12) prebrodi probleme svakodnevice.

Nikola Rumenić

makonda-tracker