bio je svestran

MALO JE POZNATO DA JE DOBRICA ERIĆ PISAO PRVE PESME ZA MIROSLAVA ILIĆA I CECU RAŽNATOVIĆ: Ovako su se oni oprostili od čuvenog pesnika

1

I deca i stariji su voleli pesme Dobrice Erića, a možda niste znali da je on pisao i za naše estradne umetnike

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Voljeni dečji pesnik Dobrica Erić preminuo je jutros u 83. godini posle duge i teške bolesti.

 

Veliki književnik napisao je stihove za jedan od najvećih hitova Miroslava Ilića, "Devojku iz grada". Pevača je veoma pogodila vest o njegovoj smrti.


"Nisam znao da je preminuo, baš ste me rastužili. Bože, bože... Neka počiva u miru. Moj prvenac "Devojka iz grada" vezan je za njega, a mi smo se i pre toga znali. Šezdesetih godina u Mrčajevcima osnovan je poluprofesionalni kulturno-umetnički ansambl pod nazivom "Raspevana Šumadija". Ja sam imao 12-13 godina i nešto sam kao pevušio, a Dobrica je recitovao svoje stihove. Tada je postojala kolonija srpskih pesnika i on je tu pripadao, a kasnije je izrastao u našeg najvećeg pesnika", kaže Ilić.

 

Ceca Ražnatović se oprostila od Dobrice emotivnom porukom. Ona je pokazala da je nju pesmu "Detelina sa četiri lista" napisao ni manje ni više nego Dobrica.

 

foto: Instagram Printscreen

"Poslednji pozdrav velikom pesniku Dobrici Eriću, čoveku koji je gradio svojim delima naša detinjstva i činio da budu lepša", oprostila se Ceca.

 

 

makonda-tracker