TRI GODINE OD ODLASKA VEČITOG DEČAKA

AKO TE NEKADA SRETNEM HOĆU DA SE SMEJEŠ PONOVO: Stihovi koje je Marinko Madžgalj otpevao u svojoj poslednjoj pesmi RAZDIRU DUŠU, a njegov odlazak NIKADA neće biti PREŽALJEN!

0

Na današnji dan pre tri godine napustio nas je proslavljeni glumac i pevač Marinko Madžgalj.

foto: Dragan Kadić
foto: Dragan Kadić

Večiti dečak kako su ga mnogi zvali, rođen je 21. avgusta 1978. godine u Beogradu, ali je odrastao u jednom od najlepših gradova Bokokotorskog zaliva - Kotoru. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesorke Gordane Marić. Svoje umeće je pokazao prvenstveno kao glumac, ali i kao voditelj i pevač.

 

Beskrajnu harizmu je pokazao kroz mnogobrojne likove poput Safeta iz Ranjenog Orla, doktora Koste Božića u Grehu njene majke, Čede Velje iz Crnog Gruje... Na daskama koje život znače se takođe izvanredno pokazao. Odigrao je mnogo značajnih predstava kao što su: “Šine”, “Hamlet”, “Hasanaginica”, “Kako vam drago”, “Zajedno sami” i još mnogim drugim. Najnovije ostvarenje bilo mu je “Tamo i nazad” gde je glumio sa prijateljem i kolegom Andrijom Miloševićem.

 

Uloga i scena po kojoj je bio najviše prepoznatljiv je uloga Safeta u seriji Ranjeni orao, gde je glumio nežnog momka kome je samo stalo da nekog bezuslovno voli. Te njegove reči i danas odjekuju svima u ušima i primer su mnogima kako i na koji način treba da se poštuje voljena osoba: “Ja vas nikada neću zaboraviti. Ušli ste u moj život kao pjesma i otišli mala bijela gospođice...“. Baš kao što se i sam mnogima urezao u srce i ušao u život kao pesma i otišao negde u ne poznatom pravcu.

 

foto: Dragan Kadić

Marinko je bio osoba koja je isijavala pozitivnom energijom, a publiku je očarao i kao pevač. Grupa koju je osnovao sa Ognjenom Amidžićem “Flamingosi” doživela je ogroman uspeh, a 2006. godine sa pokojnim pevačem Luisom otpevali su duet „Ludi letnji ples“ sa kojim su osvojili prvo mesto na Beoviziji i trebalo je da nas predstavljaju na evroviziji u Atini, ali nažalost nije došlo do toga zbog nekih drugih okolnosti. Flamingosi su bila grupa koja je očaravala kako mlađu populaciju tako i stariju.

 

Žurke u to vreme su bile nezamislive bez makar jedne njihove pesme. Poslednje dve pesme “Za sve sam kriv” i “Bože“ su snimili pre Marinkove smrti, ali su objavljene tek tri meseca nakon što nas je on napustio. Te dve pesme i dan danas svima kidaju srce. Bio je izuzetno emotivan i blag, a kroz pesme se to moglo i osetiti.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker