rigorozna pravila

TELEFONI SU ZABRANJENI, A GLUMCU SE NE PRILAZI: Ove stvari je Džoni Dep ZAHTEVAO tokom boravka u Beogradu, a svakome ko bi prekršio pravilo pretila je OGROMNA KAZNA!

1

Holivudski film koji se prethodnih mesec dana snimao u Beogradu, ali i u Crnoj Gori pružio je uvid mnogim Srbima u to kako izgledaju ozbiljne produkcije.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naime, kako piše Alo, ugovori koji se potpisuju su toliko striktni, a kazne za svaki prekršaj toliko velike da se nikome ne isplati da bilo kako rizikuje da nešto od detalja sa seta iscuri u javnost.

 

Producenti filma „Minamata“ angažovali su veliki broj Srba na snimanju za razne potrebe, od poslova u organizaciji, logistici, obezbeđenju do statista na samom setu. Kako kaže izvor koji je angažovan na snimanju filma, a koji je iz razumljivih razloga insistirao na anonimnosti, svako od njih se zakleo na apsolutnu ćutnju.

 

- Potpisali smo ugovor koji je užasno rigorozan. Svakog dana, po dolasku na posao, moramo da ostavimo telefone i sve druge uređaje koji bi mogli da snimaju. To nikako ne smemo da imamo kod sebe dok smo na poslu. Nema slikanja, nema selfija, sve je to strogo zabranjeno! Džonija Depa sam video nekoliko puta, ali njemu niko ne sme da priđe. On komunicira samo s rediteljem i glavnim organizatorom. Naravno, šminkeri, frizeri, kostimografi imaju prilaz do njega, kao i kolege glumci, ali svi ostali ne smeju da mu priđu. On je zvezda u pravom smislu te reči - priča za Alo izvor, koji otkriva i kakva je kazna za prekršaj ugovora.

 

- Ako se pojavi bilo kakva fotka sa seta, kazna je 2.000 evra! Niko nije lud da rizikuje da mu se tolike pare izbiju iz džepa, naročito kad se na ovakvom filmu dobro zarađuje - priča izvor.

 

- Zarada je za naše prilike i više nego odlična. Moj dan na setu je 100 evra, a za put u Crnu Goru sam dobio i smeštaj i hranu. To je odlična plata, pa samim tim niko i ne želi da rizikuje da na bilo koji način ugrozi posao. Da je nama samo više posla, lako bismo mi prešli preko svih zabrana - kaže naš izvor.

 

Inače, snimanje na Balkanu se polako privodi kraju, pa će već za dva dana sve biti gotovo. Džoni Dep, koji u „Minamati“ tumači lik fotografa Vilijama Judžina Smita, poprilično je uzburkao Beograd svojom posetom. On je u prestonici boravio u hotelu u kojem niko nije mogao da mu priđe, jer je njegov penthaus imao poseban ulaz kroz garažu. Takođe, osoblje hotela nije smelo da ima nikakav kontakt s holivudskom zvezdom jer je Dep sa sobom poveo čitav svoj tim - od kuvara, stiliste, obezbeđenja, pa do konobara i posluge.

 

Ipak, i pored svih mera obezbeđenja, Dep je izlazio u grad, viđen je u brojnim kafanama i pohvalio se kako mu je boravak u Beogradu baš prijao.

 

 

makonda-tracker