IN MEMORIAM

ŽIVOTNA PRIČA DIVNE KARLEUŠE: Nakon svega, sreća me nije zaobišla (FOTO)

7

Poznata voditeljka Divna Karleuša preminula je trećeg marta 2019. godine, a ovo je njena životna priča

foto: Facebook Printscreen

 

- Pohađala sam društveni smer u Devetoj beogradskoj gimnaziji. Pre toga, pobeđivala sam na takmičenjima u recitovanju i pisanju pesama.

Sećam se kako mi je Branko Ćopić uručio Zmajevu nagradu u Klubu književnika uz reči da će jednog dana od mene biti nešto. Tada mi je poklonio i neke ružice koje je tu pronašao. Mada sam želela da upišem Likovnu akademiju jer sam lepo slikala, nisu me primili. I danas me slikanje opušta pa znam da skuvam kafu, pustim muziku i po celu noć bojim platno. Kada je za to došlo vreme, upisala sam Pravni fakultet, ali ga nisam završila jer sam se vrlo brzo zaljubila, udala i postala majka – evocira uspomene Divna na period kada je sa samo 17 godina upoznala svoju veliku ljubav.

 

- Dragan mi je bio komšija. Dopadao se i mojim drugaricama jer nas je sve šarmirao kao iskusniji i jedanaest godina stariji momak. Sve smo bile zaljubljene u njega, a dok su druge odustajale, ja nisam. Zabavljali smo se tri godine, a onda odlučili da se venčamo jer sam ostala trudna. Jelena je rođena kao plod prave ljubavi jer su te tinejdžerske ljubavi najjače. Kasnije je bilo možda i burnijih i lepših, ali tako iskrenih više nikad. Uoči venčanja, celu noć sam sa mamom i sestrom pravila torte, a svečanost smo organizovali u Domu kraljevskog vazduhoplovstva na Studentskom trgu. Pevao je Marinko Rokvić, a svirao orkestar Ace Šišića – seća se voditeljka koja je godinu dana nakon porođaja počela da se bavi novinarstvom.

 

foto: Facebook Printscreen

 

- Jelena me je totalno obuzela, a i nije mi se učilo, pa sam napustila fakultet. Mnogo godina kasnije, pošto nisam smela da izlazim, noću sam slušala radio. Jednom sam pobedila u kvizu emisije Mikrofon je vaš i dobila šansu da napravim svoj program na radiju od pet minuta. Imala sam samo 14 godina. Iako nisam pobedila, moja emisija je bila zapažena. Nekoliko godina kasnije javila sam se na konkurs za honorarnog saradnika i tadašnji urednik Radija 202 Mihailo Ćurčić dao mi je šansu u Informativnoj redakciji. Potom sam na Prvom programu radila Večernju reviju želja, a moj glas je godinama želeo dobar dan i slušaocima Posela 202. Lagano sam počela da se bavim estradom i od njegovog osnivanja bila sam član Radija 101. Prvo sam radila kao voditelj, a potom i urednik, sve dok ga, pre pet godina, nisu zatvorili – ističe Divna koja je u poslovnom zadovoljstvu pronašla utočište od razvoda.

 

- Imala sam zahtevan posao koji mi je donosio zadovoljstvo, ali i umor. Kad sam radila, Jelenu su čuvale mama i tetka. Nije takav tempo mog posla bio razlog razvoda. I moj bivši suprug je imao specifično zanimanje. Zvuči kao fraza, ali neslaganje naravi i međusobno zasićenje nakon sedam godina doveli su do razlaza. Zasićenje ne znači da se meni neko drugi svideo, niti njemu. Nismo više bili nasmejani, nismo zajedno gledali televiziju, više nije bilo nedeljnih ručkova... Shvatili smo da je bolji dobar razvod nego loš brak. Rastali smo se kao prijatelji, a danas moj bivši suprug ima divan brak, prelepu mladu i zgodnu ženu i dva preslatka sina – iskrena je Divna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Divna Karleusa (@divnakarleusa) on

 

Zahvaljujući svom očaravajućem glasu, stekla je armiju obožavalaca koji su joj, iako nisu znali kako izgleda, često priređivali iznenađenja.

 

- Zafrkavala sam se u programu na pomalo muški način, pa su me prozvali ženski Minimaks. Veoma brzo sam postala popularna, dobijala sam pisma, ali i ljubavne pesme. Bilo je i pretećih poruka koje su plašile celu redakciju, ali i velikih buketa cveća. Niko nije znao kako izgledam, ali su me, gde god progovorim, prepoznavali po glasu – s osmehom kaže novinarka koja je mnogim uspešnim pevačima pomogla da se

proslave.

 

- Sećam se da smo koleginica i ja slučajno u fonoteci pronašle Cakanin album koji je tu stajao dve godine. Počele smo da vrtimo pesmu Osećam koja je ubrzo postala hit. Ceca Ražnatović mi je oduvek bila slatka i moderna. Kada se nakon kraće pauze vratila na scenu s albumom Kukavica, niko nije hteo da ga pušta. Ja sam to uradila, zbog čega sam jedno vreme bila i suspendovana. Nije mi žao jer sam znala sam da je sjajan pevač i da će imati hitove. Kasnije je isti slučaj bio i sa Lepom Brenom. Zbog samovolje jednog čoveka, njene pesme bile su zabranjene. Namerno sam ih puštala i pretrpela još jedan raport. Ne smatram da bilo ko od pevača treba da mi bude zahvalan jer sam ja samo radila svoj posao. Ima onih koji su nekada trčali za mnom jer sam im bila potrebna, a danas me jedva pozdrave – iskrena je novinarka kojoj je posao uredio da se u njoj još jednom probude strasne emocije prema pevaču Velimiru Mitroviću Galetu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Divna Karleusa (@divnakarleusa) on

 

- Uz konsultaciju sa glavnom urednicom Darinkom Ristović, puštala sam pesme grupe Dobri momci i doprinela njihovoj popularnosti. Sastav je u međuvremenu počeo da se osipa i ostao je samo Gale. I pre toga počeli smo da se zabavljamo. Jelena je oduvek bila pametna i znala je da mama ne može ceo život da bude sama. Nije komentarisala našu vezu, ali je bila blagonaklona prema njemu. Nikada se nije vratila s puta a da Galetu, baš kao i meni, nije donela poklon. Čak je umela da, kada se posvađamo, stane na njegovu stranu. Razišli smo se nakon sedamnaest godina kao prijatelji. Jednom sam probala brak, i drugi nisam želela. Kako sam bivala starija, sve sam više imala osećaj da bih u braku bila sputana. Imala sam ja još finih veza, vrlo zabavnih i onih u kojima sam maksimalno uživala. Čak su nekad one kraće bile slađe od onih koje su se završavale ozbiljnim rastancima. Ne kažem da se neću opet zaljubiti jer je srce čudan organ, a tada uvek oslabim i počinjem da se doterujem – otkriva Divna koja je svoj život često stavljala u senku zarad sreće svoje naslednice.

 

Nastavak na sledećoj strani...

 

makonda-tracker