na oca

On je BUBNJAR: Sin Emira Kusturice ne želi javno eksponiranje, iako je član poznatog BENDA, a svoj mir našao je na Mećavniku!

1

Ne krije da mu je otac velika podrška!

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Sin proslavljenog srpskog reditelja Emira Kusturice, Stribor, ne želi da se eksponira u javnosti. Upravo iz tog razloga nemamo često priliku da ga vidimo rame uz rame sa ocem, ali on se takođe opredelio da se bavi umetnošću.

 

Stribor ne želi da se eskponira u javnosti, te se o njegovom životu veoma malo zna. Živi na Mećavniku, ali kada poželi ode u grad. Ima 40 godina, komponovao je muziku za brojne filmove svog oca, a poslednji na kojem je radio jeste film “Na mlečnom putu” koji je prikazan na Venecijanskom festivalu. Glumio je u nekoliko ostvarenja koje je radio Emir, ali su to sve bile sporedne uloge. Pojavljuje se u filmovima “Život je čudo”, “Travelator”, “Zavet” i mnogim drugima.

 

foto: Facebook

 

Vremenom je shvatio da više voli posao iza kamere i da ga gluma ne zanima preterano. Jedan od snova mu je bio da bude scenarista, ali i od toga je odustao.

 

Shvatio je da najbolje pliva u muzičkim vodama, te se opredelio za ovaj pravac, postao je član benda Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra, gde svira bubnjeve. Pre petnaest godina svojim roditeljima je podario unuče.

 

Veliki uticaj na njegov umetničko stvaralštvo ima je otac:

 

Ogroman! Ja sam praktično sve od njega naučio. I koliko čega treba i šta treba i kako da se radi... sve učim od njega. Učim od najboljeg. Naučio sam da budem dobro vaspitan čovek - objasnio je Stribor, a potom otkrio kako zapravo izgleda život na Mećavniku.

foto: Facebook

 

makonda-tracker