izrazito neobičan

KONTROVERZE KARLA LAGERFELDA: Proveo je skoro 20 godina sa svojom najvećom ljubavi, a NIKADA nisu imali FIZIČKI kontakt, dok je svoju mačku želeo da OŽENI

0

Šuška se i da bi njegovo ogromno bogatstvo moglo biti ostavljeno voljenoj mački Čupet.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Modni dizajner i kreativni direktor Šanela Karl Lagerfeld, koji je preminuo u 86. godini života od raka gušterače, vodio je poprilično turbulentan ljubavni život.

 

Osim bogate modne karijere imao je i vrlo zanimljiv privatni život, koji je, između ostalog, obeležila i velika ljubavna priča.

 

Naime, dizajneru je sredinom 70-ih godina prošlog veka srce osvojio francuski boem Žak, koji je, baš poput njega, voleo modu, ali i književnost. Karl, koji je i odrastao okružen velikim bogatstvom, Žaka je finansirao i voleo, a tvrdio je kako nikada nisu spavali niti živeli zajedno za 18 godina.

 

"Beskrajno sam ga voleo, ali nikada nismo imali fizički kontakt. Zaveo me njegov fizički šarm", jednom je prilikom otkrio dizajner, koji je znao za brojne prevare svog partnera, a sve mu ih je tolerisao i opraštao. Njihovu neobičnu ljubavnu priču prekinula je Žakova smrt 1989. godine od posledica AIDS-a, a dizajner je do poslednjeg trenutka bio uz njega, spavajući na pomoćnom krevetu u njegovoj bolničkoj sobi. Karl se pojavio na njegovoj sahrani.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

 

Nakon što je Žak preminuo, Karl više nije imao ljubavnog partnera, a utehu je pronašao u hrani, zbog koje je na kraju morao krenuti na rigoroznu dijetu, pa je smršao čak 47 kilograma. Iako je bilo očito kako pati zbog gubitka partnera, u svojoj je knjizi napisao da se "nikad ne zaljubljuje jer voli jedino svoj posao".

 

Iako nije imao stabilnu vezu, i te kako se dobro znalo kako Karl voli društvo mlađih muškaraca, tačnije muških modela. Navodno je mlade modele doživljavao kao članove porodice, a nije imao problema s čašćavanjem jer je voleo biti okružen šik prijateljima.

 

"Uvek sam okružen samo lepim i mladim ljudima jer mrzim ružnoću", jednom je prilikom zaključio Karl.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KARL LAGERFELD (@karllagerfeld) on

 

Nakon njegova smrti pojavila se vest kako je njegova voljena mačka Čupet potencijalna naslednica bogatstva od 150 miliona funti, koje bi mogla podeliti s dizajnerovim 10-godišnjim kumčetom.

 

Čupet je bila jedno od najvažnijih bića u Karlovom životu, za njega je ona bila istinska ljubav i izjavio je da bi je čak oženio kad bi mu zakon to dozvolio.

 

Ljubimica je uživala u luksuznom životu i sama je zaradila više od 2,5 miliona funti.

 

"Još uvek ne postoji brak između ljudi i životinja, za sada. Nikad nisam mislio ću se tako zaljubiti u mačku", rekao je Karl svojevremeno.

 

Dizajnerovo bogatstvo moglo bi završiti u šapama ove mačke, ako će se pokazati da je sa pravne strane to omogućeno, prenosi Daily Mail.

 

 

makonda-tracker