moda

Karl Lagerfeld je naziva ženom koja je prevazišla SAVRŠENSTVO: Ona je njegova desna ruka, bez koje Šanel ne može već 30 godina (FOTO)

0

U nju ima neograničeno poverenje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U finalu revije Šanel za proleće/leto 2019, Karl Lagerfeld pojavio se sa "nepoznatom" brinetom i pozdravio goste.

 

Njeno ime je Viržini Vijar i nazivaju je desnom rukom dizajnera. Francuskinja zauzima položaj direktorke studija u modnoj kući.

 

Zajedno sa Lagerfeldom, Viržini se pojavila po drugi put - njen javni debi je održan u maju, kada se stidljivo pojavila sa Karlom na stepenicama improvizovanog Šanel "aerodroma".

 

Zapravo, Viržini radi sa Lagerfeldom skoro 30 godina.

 

Godine 1987. pridružila se modnom brendu Šanel kao pripravnik u odeljenju za vez, a četiri godine kasnije postavljena je na poziciju direktora. Ona je odgovorna za implementaciju Lagerfeldovih ideja, radi sa kreativnim timom i kontroliše mnogo procesa - od kupovine tkanine do kontrole kvaliteta.

 

Sam Karl Lagerfeld ne prestaje sa pohvalama kada je u pitanju ova dama i naziva je ženom koja je prevazišla savršenstvo. Ponovio je to više puta i kaže da je ona ta koja udiše život u njegove ideje, prilagođava ih potrebama modernih žena i sprečava da izgube dodir sa stvarnošću.

 

Viržini Vijar se može sigurno nazvati oličenjem Šanel žene - ova Francuskinja izgleda opušteno i elegantno, voli džins, ležernu odeću, blejzere i jakne, a njena frizura odmah govori da je ona prava Francuskinja. U retkim intervjuima koje daje kaže da je u određenoj meri odrasla okružena modom. Njen deda je prodavao tkanine, a njena majka i baka su od ostataka volele da kreiraju odeću. Ova strast preneta je na samu Viržini. Sa 20 godina, ona i njena prijateljica osnovale su brend Nirvana i tada je ponovo koristila ostatke tkanine njenog dede.

 

foto: Profimedia

Tada se Pariz dogodio u njenoj karijeri. Krajem osamdesetih godina sarađivala je sa pariskim kostimografom za pozorište i bioskop, a radila je na filmu "Camille Claudel" sa Žerarom Depardjeom i Izabel Ađani. Uspela je da stekne praksu u Šanelu zahvaljujući poznaniku. U modnoj kući gotovo su odmah primetili njene sposobnosti i već postojeće iskustvo, dok je sama Viržini Vijar bila spremna da apsorbuje svaku reč Lagerfelda.

 

Sada, nakon trideset godina zajedničkog rada, razumeju jedno drugo bez reči i ne prestaju da razvijaju univerzum koji se zove "Šanel".

 

NE PROPUSTITE BONUS VIDEO: 

 

makonda-tracker