TUGA

Nije doživeo: Najveća želja Šabana Šaulića bila je da OŽENI sina jedinca, SVADBA je zakazana za MAJ, a on neće biti tu!

0

Bavio se organizacijom i radovao svakoga dana.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Tragično preminuli pevač pred odlazak u Nemačku bavio se organizacijom venčanja svog naslednika, koji je u junu trebalo da stane na ludi kamen sa izabranicom Danijelom Mandić.

 

Šaban Šaulić bio je na korak do toga da mu se ostvari najveća životna želja da oženi sina jedinca Mihajla. Svadba je trebalo da se održi u maju, već su počeli pripreme, a glavni organizator veselja bio je upravo kralj folka.

 

Mada nije voleo da se bavi ničim što je imalo veze sa obimnim pripremama bilo kakve vrste slavlja, ženidba naslednika za njega je predstavljala poseban trenutak i to nije hteo nikome drugome da prepusti.

 

Prema rečima našeg izvora bliskog Šaulićima, samo dan pre nego što je otišao za Nemačku, gde je poginuo, Šaban je pravio spisak zvanica za svadbeno veselje.

 

Išao sam da izjavim saučešće Goci i Šabanovoj deci. Oni su van sebe. Imam utisak da je ćerkama najteže pao njegov odlazak jer su posebno vezane za oca. On kao da je predosetio da će ga zadesiti tragedija. U poslednje vreme stalno je želeo da bude kod kuće, iako je ranije slobodno vreme uglavnom provodio u Krčedinu pecajući. Dan pre nego što je krenuo na nastup u Nemačku pričao je o tome kako će izgledati Mihajlova svadba, koga će sve zvati, ko će pevati... Bio je mnogo raspoložen kad je o tome pričao i napomenuo je da će to biti najveća svadba dosad i da će na nju pozvati sve ljude koji su mu bliski i koji su mu ikad značili u životu - počeo je naš izvor i dodao da je pevač bio najsrećniji kad je njegov sin pronašao pravu devojku.

foto: Dragan Kadić

 

 Šaban je bio mnogo srećan kad mu je Mihajlo krajem prošle godine rekao da je zaprosio svoju devojku Danijelu Mandić. Toliko ga je forsirao da se oženi, to mu je bila najveća želja, pa je rešio da učestvuje u organizaciji. A dobro je poznato da on nikad nije učestvovao ni u kakvim pripremama i da je sve prepuštao Goci. Čak ni u organizaciji svojih koncerata nije učestvovao, nego je sve bilo u rukama njegove supruge i saradnika. Poslednjih meseci je govorio da mu je želja da ima miran život s Gocom, decom i unucima. Međutim, ispostavilo se da je porodicu dočekala sudbina kao iz Šabanove pesme „Nema ništa, majko, od tvoga veselja“. Nažalost, sada je ispalo da nema ništa od očevog veselja - priča izvor.

Šaulić je često i u javnosti govorio da mu je Mihajlova ženidba jedina želja koju nije ostvario. Nakon što mu je i ćerka Ilda podarila unuku, pevač je sa oduševljenjem rekao da se najviše raduje prinovama u porodici.

 

foto: Dragan Kadić

 

makonda-tracker