PRAVA LJUBAV

IMALA JE SAMO 16,5 GODINA KADA JU JE UPOZNAO I ODMAH MU JE SLOMILA SRCE: Šaban Šaulić je hteo da skoči u Savu zbog svoje voljene Goce

0

Iako je već bio ozbiljna faca u svetu narodne muzike, Goci to ništa nije značilo...

foto: Marina Lopičić
foto: Marina Lopičić

Pevač Šaban Šaulić preminuo je nakon saobraćajne nesreće u nedelju, a čitava Srbija i dalje je u šoku. Svi su voleli kralja folka i kafana, a on je voleo nju, Gocu, suprugu koju je opevao i u svojim pesmama.

 

Šabanov život svakako je obeležila ljubav sa suprugom Gocom koja je trajala duže od 40 godina - sa njom je imao puno uspona i padova, ali međusobna bliskost i privraženost uvek su pobedile sve nedaće.

 

Pevač je nemali broj puta istakao kako bez Gordane ništa ne bi bilo isto, a uz nju je i stasao i kao muškarac i kao muzičar, s obzirom da je ona u njegovom životu još od davne 1975, od Šabanove 25. godine.

 

Šaulić je sam u nekoliko navrata priznao da je u mladosti imao muke sa devojkama i da nije imao "žvaku", te da je često na ulici gledao u dame i nadao se da ću mu prići.

 

- Prijatelji su mi govorili da moram da budem dasa, da im se nametnem, a ja sam bio stidljiviji od njih. Kasnije se to promenilo kada su me mediji uzeli pod svoje - pričao je svojevremeno Šaban.

 

foto: Damir Dervišagić

 

Ipak, popularnost ga je okružila ženama, ali i dalje to nije bilo to... A onda je u život ovog pevača jednog podneva na Adi Ciganliji uplovila lepa Beograđanka Gordana.

 

- Imao sam do tada nekoliko devojka jer su moje pesme bile hitovi, postao sam poznat, ali svaka reč mi je i dalje bila dukat, još nisam bio naučio da se udvaram na beogradski način. Tada sam već počeo dobro da zarađujem, da se fino oblačim, kupio sam polovnog "fiću" i iznajmio stan kod nekog Žike Mirkovića, rođenog Beograđanina, namazanog svim bojama. Družio sam se sa Žikom, upoznavao sam prestonicu. Jednoga dana odveo me je na Adu da igramo stoni tenis - prisećao se Šaulić davnih dana pa dodao:

 

- Goca se pojavila sa nekom drugaricom koju je Žika poznavao. Sećam se, Goca je bila mlada i lepa kao anđeo, imala je tada samo 16,5 godina, bila je buckasta i plavokosa, moj tip. Počeo sam da kukam Žiki da me upozna sa njom.

foto: Privatna Arhiva

 

- "Priđi joj, upoznaj se sam, reci joj nešto", savetovao me je moj pajtos, a siguran sam da me je pomalo i zezao. Onda je popustio. Prišao je Gordani i predstavio me, rekao joj da sam pevač, zvezda narodnjaka, da imam nekoliko snimljenih albuma, da su mi pesme hitovi... A, Goca me je samo belo pogledala i rekla: "Nikada nisam čula za tebe, ne slušam narodnjake." Hteo sam da skočim u Savu, gde da naletim na žensku koja mi se toliko sviđa, a ne sluša narodnu muziku?! Svojom popularnošću nisam mogao da je očaram, ali je proradilo u meni ono "pamet, grlo, srce".

 

Naglo sam postao rečit, otvorio joj dušu i to je upalilo", otvorio je dušu pre nekoliko godina Šaban...

 

 

makonda-tracker