tužna sudbina

PATILA JE OD DEPRESIJE, DOŽIVELA NERVNI SLOM I BILA ZLOSTAVLJANA: Potresna priča o životu iznenada preminule pevačice

0

Smrt frontmena benda The Cranberries Dolores O'Riordan šokirala je njene fanove širom sveta

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U periodu nakon njenog iznenadnog odlaska koji je 15. januara 2018. šokirao svet, u javnost su isplivavale malo poznate činjenice o njenom životu, kao i o svim nedaćama koje su je pratile od malih nogu.

 

Irska zvezda nekoliko puta je javno govorila o tome da je patila od anoreksije i depresije, nakon što je bila seksualno zlostavljana kao dete.

 

- Imala sam anoreksiju, depresiju, pa potom nervni slom. Znala sam zašto mrzim sebe. Znala sam zašto se gadim sebi i zašto želim da nestanem - kazala je svojevremeno u jednom intervjuu.

 

U najgorem trenutku, pre pet godina Dolores je napravila incident koji je zgrozio njene obožavaoce. Dok je putovala iz Njujorka u Šenon, Dolores je odbila molbu stjuardese da 20 minuta pre sletanja sedne na svoje mesto. Tom prilikom ju je nagazila i polomila kosti na stopalu, zbog čega je stjuardesa bila smeštena u bolnicu.

 

foto: Promo

 

Kada je po sletanju uhapšena, udarila je u glavu i pljunula policajca koji ju je hapsio...

 

Posle ovog događaja njena majka Ajlin O'Riordan je otkrila da se Dolores razvela od svog supruga, tur-menadžera grupe Duran Duran Dana Bartona, s kojim je 20 godina bila u braku, kao i da je trenutno leči psihijatar.

 

- Ona trenutno prolazi kroz mučan razvod. To je teško za sve - kazala je tada Ajlin.

 

Zbog hapšenja, Dolores je bilo naloženo da isplati 4.690 funti sudu.

Nakon incidentata koje je napravila, muzička zvezda se nakratko izolovala i povukla sa muzičke scene. Tek u trenutku kada je osetila poboljšanje, Dolores je rešila da sa svetom podeli detalje iz svog života, te je govorila o svojim psihičkim poremećajima.

 

- Srećna sam što je gotovo i želim da zahvalim doktorima koji su mi pomogli da povratim svoje mentalno zdravlje. Osećam se veoma dobro, pozitivno gledam na godinu koja dolazi. Imam nekoliko albuma koji izlaze i vraćam se poslu - samouvereno je kazala.

 

Dolores je takođe apelovala na druge ljude da otvoreno govore o svojim mentalnim problemima i obavezno potraže pomoć.

 

Uprkos njenom neverovatnom talentu i armiji fanova, Dolores se teško borila sa slavom, o čemu je govorila za RTÉ Guide.

 

- Kada vam postane muke od očiju javnosti, to nije lepo. Dijagnostikovana mi je klinička depresija, a gubljenje kilograma je išlo zajedno sa njom. Morala sam da se povučem i da neko vreme budem što dalje od očiju javnosti.

 

U poslednjih nekoliko nedelja pred smrt, Dolores O’Riordan se svojim prijateljima žalila na užasnu depresiju.

 

 

makonda-tracker