oporavlja se

NAREDNE DVE GODINE MORAĆE DA POSLUŠNO RADI JEDNU STVAR: Otkriveno je kada Dea napušta intenzivnu negu, a OVO joj je najstrože zabranjeno

0

Hrabra voditeljka Dea očuvala je pozitivnost u najtežim trenucima.

foto: Printscreen/Instagram
foto: Printscreen/Instagram

Voditeljka Dea Đurđević već početkom sledeće nedelje napustiće Odeljenje intenzivnog lečenja, na kojem boravi od teške saobraćajke. Kada je čula te vesti, dodatno se oraspoložila.

 

Dea Đurđević, koja od četvrtka po podne leži na VMA gde se oporavlja od posledica teške saobraćajke, trebalo je da bude zadržana sve dok se potpuno ne oporavi, međutim, lekari su uvideli da njen oporavak teče brže od planiranog, te su jednoglasno odlučili da Deu sa odeljenja intenzivnog lečenja prebace sledeće nedelje.

 

- Nakon operacije se pokazalo da se Dea veoma dobro oseća i da oporavak dobro teče. Iako je bilo bojazni kako će organizam prihvatiti otkinutu ruku koja joj je prišivena, nakon kritična 72 sata svi su odahnuli. Iako je sve vreme bodrila kako sebe, tako i čitav tim, ali i zasmejavala sve u bolnici, ni samoj Dei uopšte nije svejedno, najpre jer je preživela velike traume, ali i jer je rane i dalje bole. Ipak, trudi se da sve pobedi osmehom, a u tome joj pomažu majka Nena, kao i partner Mladen, koji je sve vreme bodre. Lekari su, nakon što je odlučeno da će je početkom sledeće nedelje prebaciti na drugo odeljenje, ovu vest saopštili Dei i njenoj porodici. Voditeljka i njena majka bukvalno su bile presrećne - kaže izvor iz bolnice i nastavlja:

 

- Čim je čula lepe vesti, Dei je to bio dodatni podstrek da bude još pozitivnija. Pogotovo što sve teče po planu. Nakon što je prebace na drugo odeljenje, nastaviće lečenje po određenoj proceduri jer će biti potrebno mnogo strpljenja i vremena da se Dea potpuno oporavi od svih povreda koje je zadobila u teškoj saobraćajki u četvrtak - dodaje izvor.

 

Kako se dalje navodi, lekari su strogo zabranili Dei da koristi telefon, ali i da prima bilo kakve posete, pa se to odnosi i na njene bližnje.

 

- Za nju je mnogo bolje da nema nikakav kontakt sa spoljnim svetom i da komunicira isključivo sa medicinskim osobljem. Osim toga, na odeljenju intenzivnog lečenja zabranjeni su bilo kakvi radio-uređaji da ne bi ometali lečenje. Iako joj nije svejedno, Dea je prihvatila ovu odluku lekara i čim dobije dozvolu da koristi mobilne uređaje, ona će to i uraditi. Ipak, sve dok se to zvanično ne odobri, poštovaće i pridržavaće se uputstava koja joj daju lekari sa kojima svakodnevno komunicira više puta. Ulazak u odeljenje intenzivnog lečenja je i dalje zabranjen, a pogotovu sada kada vladaju virusi, te postoji velika mogućnost da se prenesu - završava izvor.

 

Podsetimo, Dea će terapije za ruku primati naredne dve godine.

 

- Ne postoji period kojim može da se spekuliše, ali je jedno sigurno, Dea će za povređenu ruku terapije primati naredne dve godine, dok se potpuno ne oporavi. To je sasvim razumljivo, budući da je imala tešku povredu leve ruke. Ipak, ona je spremna i veoma poslušna kada je reč o svemu što se tiče lečenja. Sluša lekare, upija njihove savete i radi sve da bi joj bilo bolje. Njoj je operisana ruka i dalje fiksirana da je ne bi pomerala, ali čuli smo da je doktorima rekla da ima osećaj u njoj. Polako, vreme će pokazati da li je reč o subjektivnom osećaju ili ne. U svakom slučaju, najbitnije je strpljenje i da se nigde ne brza jer je povreda bila veoma ozbiljna. Odlično je to što su 72 sata prošla bez ikakvih komplikacija i što oporavak teče bolje od očekivanog. Bitno je da se Dea dobro oseća, da je veoma pozitivna i hrabra - rekao je nedavno izvor.

 

Budući da su posete u sobi intenzivnog lečenja zabranjene, brojne kolege se raspituju za voditeljkino zdravlje, najpre kod njenog partnera Mladena Mijatovića, ali i kod majke Nene, kao i kolege Predraga Sarape.

 

- Zahvaljujemo se svim predstavnicima medija, kolegama, javnim ličnostima i prijateljima koji se svakodnevno raspituju za Deino zdravlje i pozdravljaju je - rekao je Mladen Mijatović.

 

 

makonda-tracker