jaka žena

KLJUČNI DAN ZA DEU, ISTIČU 72 SATA: Mladen Mijatović otkriva sve o trenutnom stanju svoje devojke

1

Dea Đurđević pokazala se kao izuzetno psihički stabilna i hrabra, čak i u najkritičnijim trenucima svog života.

dea i mladen
dea i mladenfoto: Damir Dervišagić

Mladen Mijatović, verenik voditeljke Dee Đurđević, koja je u četvrtak rano ujutru doživela stravičnu saobraćajnu nesreću, otkrio je tačno stanje hrabre devojke kao i ruke koja joj je operisana.

 

"Evo dobrih vesti sa VMA. Kako sam uspeo da tamo saznam od dežurnih lekara, Dea je noć provela mirno. Svi vitalni parametri su vrlo dobri ili odlični. Jutros se probudila raspoložena, nasmejana, u komunikaciji je sa medicinskim osobljem, koliko god da je to moguće u takvoj situaciji i sa tako teškim povredama. Svi se nadamo najboljem. Naši lekari - naši šampioni, čudotvorci, na čelu sa Markom Bumbaširevićem", započeo je Mladen u Jutarnjem programu.

 

"Izuzetno je značajno za oporavak osobe, lekari to upravo i kažu, da ona bude što jača psihički, što stabilnija i bolja. Mi (koji Deu poznajemo) znamo da je ona uvek puna energije, duha, nasmejana i raspoložena. Pokazala je lekarima izuzetnu i neverovatnu hrabrost i količinu energije da se nosi sa takvim bolovima koje je doživela i koje i dalje trpi. Oni kažu da u 'istoriji VMA' nisu imali takvog pacijenta, sa tako teškim povredama a koja je nasmejana i normalno komunicira! Jedinstven slučaj da nije pustila suzu. Od četvrtka u šest ujutru do danas! A oko nje je toliko ljudi plakalo...", govorio je on Jovani Joksimović, kojoj je takođe vidno laknulo kada je čula da joj se koleginica dobro oseća: "Došla je do saznanja koliko je dobila podrške od koleginica i kolega, a i od mnogih znanih i neznanih ljudi... Izvinjava se što ne može lično da odgovori i da se zahvali", kaže Mladen.

 

Kako ističe, Dea je sve vreme bila svesna i sama je izdiktirala sve brojeve telefona dozivajući pomoć nakon nesrećnog događaja.

 

"Bila je svesna sve vreme. Autobus je zakucao u zid, otkinuo joj ruku, ima i drugih povreda a ona je sve vreme bila svesna i pribrana. Izdiktirakla je i moj broj telefona... Na VMA je sačekao doktor Nenad Stepić. Video je da je izuzetno teška povreda. Tražena je hitna reanimacija i on je rekao: 'Ja ulazim u operacionu salu da pokušam da spasim ovoj mladoj osobi ruku."

 

Najkritičniji period, 72 sata nakon operacije, danas je gotov. Svakako, Deu očekuje dug oporavak, ali, kako kažu, ukoliko bude slušala savete lekara svi se nadaju najboljem.

 

"Ulazak i posete su zabranjene, ona se nalazi na intenzivnoj. Ta 72 sata su kritična, a to ne znači da će ona u 14 sati da krene da trči, da igra vaterpolo s povređenom levom rukom... Ali, najkritičnija faza je prošla", kaže on.

 

"U najsigurnijim je rukama", zaključio je Dein verenik.

 

 

 

makonda-tracker