Lejdi Gaga u crvenim cipelicama Džudi Garland

0
Popularna pevačica Lejdi Gaga dobila je za dvadeset peti rođendanna poklon cipele koje nosila legendarna Džudi Garland kao Doroti u filmu Čarobnjak iz Oza
foto: BANG
foto: BANG

Kontroverzna umetnica Stefani Džermanota dobila je za svoj dvadeset i peti rođendan originalne cipelice rubin crvene boje što ih je nosila američka glumica i pevačica Džudi Garland u mjuziklu Čarobnjak iz Oza. Upravo za ulogu Doroti Džudi je te 1939. godine sa svega šesnaest godina osvojila svog prvog Oskara.

S obzirom na to da je i sama svojevremeno želela da igra Doroti u školskoj predstavi, ali joj ta rola izmakla u korist devojčice koja je bila popriličan siledžija, Lejdi Gaga otkrila je koliko joj znači što je dobila baš ovako velikodušan poklon jer je sebi dokazala u kojoj meri je za sve ove godine uznapredovala.

- Malo su oni znali o tome koja je moja povezanost sa ovim cipelama. Nikada neću zaboraviti koliko sam želela da budem Doroti. Ja sam tada bila mala, a ona je bila u starijim razredima. Definitivno sam zaslužila tu ulogu, ali je ipak nisam dobila. Sećam se kako je ta devojčica izgovarala replike dok se spremala u svlačionici, dok sam ja imala najgoru ulogu, kao samo jedna od članica hora. Ona bi sipala koka-kolu na svoju obuću kako se ne bi okliznula na sceni i razmetala se time preda mnom. Ovom prilikom govorim u svoje ime i ime svih onih ljudi širom sveta koji su trpeli zlostavljanje. Ove j*** cipelice rubinove boje su sada moje! – poručila je Lejdi Gaga.

Iako je proslavu povodom svog jubilarnog rođendana organizovala u krugu svojih najbližih prijatelja i porodice, Lejdi Gaga je nastupila u losanđeleskom Staples centru gde je i podelila ovu priču o cipelicama sa svojim fanovima.

- Ako se ne osećate danas kao Doroti, ili sebe pre doživljavate kao nekoga iz hora, možda u ulozi Limenka ili Zle veštice – znajte da se u stvarnom životu pružaju šanse da promenite stvari, ili čak ljude, a možda će i vama neko poseban pružiti papučice boje rubina – zaključila je Lejdi Gaga koja je osim ovog dragocenog poklona dobila specijalno za nju naručenu seks lutku, ali i dijamante.

makonda-tracker