ne sarađuje

Nije uporan: Pevač u poslednje vreme izbegava terapije i savete lekara!

0

Trudnoća verenice Marine ga je usrećila ali se i dalje  ne trudi dovoljno, kako  bi se što pre oporavio. 

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Umesto da sve lakše podnosi terapiju i sa većom lakoćom odlazi na vežbe, pevač Darko Lazić kao da je odustao od sebe i borbe za oporavak.

 

U javnosti govori kako ga Marinina trudnoća pokreće i kako jedva čeka da se vrati normalnom životu i poslu, a u praksi ne radi ništa što bi mu to omogućilo. Naime, Darko se iznenađujuće neodgovorno ponaša poslednjih dana.

 

 Sve češće izbegava fizikalnu i kineziterapiju, a kada fizioterapeut ode po njega u sobu, on govori kako ne može da ustane, kako je umoran, neraspoložen, kako mu se spava - ispričao je jedan od lekara zaduženih za pevačev oporavak."

 

Kako nam je rekao izvor, tim lekara koji se brine o pevaču svim silama se trudi da on Institut za rehabilitaciju napusti samo sa štapom, ali im Darko nimalo ne pomaže u tim naporima.

 

Darku uskoro o trošku Fonda ističe boravak u „Seltersu“ i ukoliko ga o svom trošku ne produži sam, on će ovih dana napustiti naš institut. Ako me pitate da li smo zadovoljni i da li je on spreman za samostalni život, moj odgovor je ne - kaže jedan od lekara i objašnjava:

 

 Sa jedne strane, budući da je njegovo stanje bilo veoma loše, napredak je vidljiv. Radili smo na jačanju muskulature, pa su sada njegovi ekstremiteti, pre svega donji, u boljoj formi. Ali to je i dalje daleko od onoga kako bi trebalo da bude. Najveći problem zadali su nam nervi donje desne potkolenice, koji su povezani sa stopalom, koje i dalje slabo pokreće. Ali i pored opšteg lošeg stanja, dodatno nam je Darkova neozbiljnost otežala, jer on kao da nema dovoljno volje i snage. Nekad nam se čini kao da je umoran od svega i da ne želi da sarađuje. Mrzi ga da ustane iz kreveta, da se pokrene, često se žali na pad raspoloženja, pa mi u toj situaciji i ne možemo puno da mu pomognemo. Ključ problema, ali i rešenja leži u njemu i dok on to ne shvati, neće biti željenog efekta."

 

Takođe, kako dodaje lekar, iako je pevaču u udesu oštećen bubreg, on i dalje ima delimičnu funkciju, ali pevač i njegova porodica nemaju strpljenja za oporavak, već se raspituju o transplantaciji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Darko Lazic (@_darkolazicofficial) on

 

 

makonda-tracker