Maja Nikolić: Ne plašim se zatvora

Pevačica Maja Nikolić demantuje tvrdnje da joj je oduzeto starateljstvo nad mlađim sinom Lazarom i govori o tome koliko njen stariji naslednik Novak strahuje od maminog odlaska u zatvor
6
1 / 4 Foto: Vladimir Šporčić

Uprkos tome što je Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo istražni postupak protiv pevačice Maje Nikolić (35) i njenog kolege Miloša Bojanića (60) zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iznošenjem antisemitskih izjava u rijaliti šou-programu Dvor na TV Pink, temperamentna Nišlijka nimalo ne strahuje da će završiti u zatvoru jer smatra da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka.

- Znam da nisam kriva i nemaju na osnovu čega da me optuže jer moja rečenica Ne volim Jevreje ne predstavlja govor mržnje i nema osnova za moje krivično gonjenje. Sve je izvučeno iz konteksta i ono što sam rekla ne odnosi se na ceo jevrejski narod, već na NATO agresore koji su nas bombardovali. Učinjena mi je velika nepravda i skupo je plaćam, a krivo mi je samo što sam ostala bez honorara jer sam mogla da pobedim. Ispala sam žrtveno jagnje RRA i Pinka koji barataju milionima i doživela bespotrebni medijski linč. Bačena je ljaga na moje ime, a ja sam obična samohrana majka koja se bori za egzistenciju i želi da svojim sinovima obezbedi bolji život – priča Maja koja se po izlasku sa Dvora suočila sa tvrdnjama bivše svekrve Nadežde Perić da je bila preljubnica, kao i da joj je oduzeto starateljstvo nad mlađim sinom Lazarom (4) koga je dobila u braku sa biznismenom Vukom Kandićem.

- Iako sam tri godine razvedena od Vuka, ona je našla za shodno da iznosi takve priče dok sam bila u Dvoru i nisam mogla da se branim. Mislila je da će to tek tako proći, ali pre nekoliko dana poslata joj je tužba. Moraće da odgovara za to i plati minimum dvadeset hiljada evra zato što je ispričala gadosti i neistine koje će morati da dokaže na sudu koji je izričito naredio da nikakve informacije o procesu starateljstva nad Lazarom ne smeju da izađu u javnost. Takve gnusne tvrdnje iznela je da bi uticala na mišljenje sudskih veštaka. Ali, ovog puta neće uspeti i ne zanima me da li su ona i Vuk to zajedno radili jer će sve morati da dokažu. Ona je baka mog sina, tako da taj gest najbolje govori o njoj samoj. Inače, Vuk i ja smo se i razveli kada smo došli u Srbiju, najviše zbog njegovih roditelja. S njim sam u odnosima koji su korektni samo zbog Lazara, ali pošto ne možemo da se dogovorimo oko zajedničkog starateljstva koje je najbolje rešenje, moram da se branim od tih lažnih optužbi i tražim da sin pripadne meni. Smatram da je za svako maloletno dete najbolje da viđa oba roditelja i ako budem dobila puno starateljstvo nad Lazarom, nikada neću braniti Vuku da ga viđa svakog dana ako to želi – kaže Maja i tvrdi da ni za jednog od sinova ne dobija alimentaciju.

- Nakon razvoda od prvog supruga, presudom sam dobila alimentaciju koju, iako Novak sada ima četrnaest godina, nisam dobila do danas. Trenutno je pokrenut postupak protiv mog prvog muža da mu se naplati sve što godinama nije uplaćivao. Moj drugi bivši muž Vuk tužio me je nakon mog izlaska sa Farme u nameri da mi oduzme Lazara, zato što sam prvi put bila odvojena od sina 94 dana. A ja sam njemu poslala kontratužbu i taj postupak traje već godinu dana u Prvom opštinskom sudu. Morala sam da odem na Farmu jer sam od honorara dala učešće i kupila na kredit stan na Vidikovcu od 57 kvadrata. Na tome ne može niko da mi zameri, a kao svaka žena imam pravo da se borim i hranim svoje sinove. Tvrdim da nemaju na osnovu čega da mi oduzmu Lazara jer prema zakonu maloletna deca dodeljuju se majci, osim ako ona ima karton u ludnici, ako je narkoman, alkoholičar, legalna prostitutka, nema primanja ili krov nad glavom. A ja ne spadam ni u jednu od tih kategorija i niko ne može da mi oduzme dete – tvrdi kontroverzna plavuša koja priznaje da je novonastala situacija najviše potresla njenog sina Novaka iz prvog braka sa crnogorskim muzičarem Mirkom Šćepanovićem.

- Otkada je u Dnevniku čuo da mi preti kazna od šest meseci do tri godine zatvora, Novak samo plače i ne ide u školu jer mu deca dobacuju da će mu majka biti robijaš. On je najbliži sa mnom,  svog oca upoznao je tek pre tri godine i veoma je uznemiren. Ali, ne mislim da sam loša majka u očima moje dece zbog svega što se govori i piše o meni jer me sinovi obožavaju i ne mogu da žive bez mene – tvrdi Maja.

Jelena Kulović

makonda-tracker