srećni u zajednici

Zbog ljubav prema njoj PROMENIO JE VERU: Suprug Natali Portman uradio nešto nesvakidašnje!

0

Natali Portman, pravog imena Natali Heršlag, rođena je 9. juna 1981. godine u Jerusalimu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Još odmalena Natali je zavolela glumu, a poseban talenat izdvojio ju je tako da je već s 12 godina dobila prvu ulogu u filmu „Leon“, rame uz rame sa slavnim Žanom Renoom.

Natali je pohađala jevrejsku školu, a filmsku karijeru je u jednom trenutku žrtvovala zbog obrazovanja. Možda niste znali, ali Natali je jedna od retkih obrazovanih dama u Holivudu. Završila je psihologiju na Harvardu, a potom je i diplomirala na Jevrejskom univerzitetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hello from beautiful Venice! #Venezia75 #VoxLux #dior

A post shared by Natalie Portman (@natalieportman) on

Osim što je fakultetski obrazovana, Natali tečno govori hebrejski i engleski, a razume francuski, nemački, japanski i španski. Pohađala je i časove u Jerusalimu.

Njena karijera kreće uzlaznom putanjom od 2000. godine, kada je ostala zapažena u filmu „Bliskost“. Za ulogu u ovom filmu bila je nominovana za Oskara, a osvojila je Zlatni globus.

 

Tokom snimanja filma "Crni labud" Portmanova upoznaje sadašnjeg muža, baletskog igrača i koreografa Bendžamina Milpijea. U decembru 2010. objavili su veridbu i srećnu vest da je Natali trudna.

 

foto: Profimedia

U junu 2011. par je dobio sina Alepa, a sledeće godine venčali su se na intimnoj jevrejskoj ceremoniji u Kaliforniji. Godine 2017. dobili su ćerku Amaliju.

Bendžamin je trenutno direktor baleta u Pariskoj operi, a nedavno je promenio veru zbog svoje supruge.

Francuski koreograf je rekao kako mu je jako važno da bude iste vere kao i njegova draga te želi da pređe u judaizam.

 

 

makonda-tracker