NE ŽALI NOVAC

Odlučan u borbi protiv DROGE I ALKOHOLA: Darku Laziću u banji ugrađen potkožni ČIP koji će mu pomoći da pobedi ZAVISNOST i ne podlegne iskušenju

0

Pevač je smešten u najskupljem apartmanu u banji, a juče je uspeo prvi put od teške saobraćajne nesreće da se dovoljno pridigne da bi mogao samostalno da sedi. Ali, Lazić je čvrsto rešio da pre svega savlada svoju psihičku potrebu za narkoticima

foto: instagram
foto: instagram

Folk pevaču Darku Laziću je pre dva dana ugrađen specijalni blokator protiv droge i alkohola koji pomaže zavisnicima da se reše ovih poroka, saznaje Kurir.

 

U pitanju je implantat naltreksona koji se ugrađuje pod kožu na stomaku i ima dejstvo oko šest meseci. Cena ovog zahvata je oko 2.000 evra, a Darko se tome podvrgnuo onog dana kada je stigao u banju.

 

Pomenuti blokator ili implantat, koji nazivaju i "čip protiv narkotika", pokazao se kao veoma delotvoran i zbog toga ljudi iz Lazićevog bliskog okruženja polažu dosta nade da će i njemu pomoći da se reši poroka.

 

- Implantat naltreksona je specijalna formula dizajnirana kako bi se polako, u dužem vremenskom periodu (dva, tri, šest ili 12 meseci) rastvarala u organizmu i štitila osobu od recidiva. Neutrališe delovanje opijata, tako da osoba koja ih uzme ništa ne oseća. Ugrađuje se pod lokalnom anestezijom ispod kože na nižem delu stomaka ili sa unutrašnje strane gornjeg dela ruke i ne dozvoljava pacijentu da zaboravi ili odbije da uzme pilulu naltreksona. Deluje tako što se prilepi na opijatske receptore u mozgu i potpuno ih blokira. To znači da ukoliko neko pokuša da uzme bilo koji opijat dok je na naltreksonu, ne oseća nikakav efekat, jer su receptori u potpunosti blokirani - kaže izvor.

 

foto: DRAGANA UDOVIČIĆ, KURIR

 

Lazić je bez previše razmišljanja pristao da mu se ugradi ovaj blokator jer je i sam shvatio da je došlo vreme da krene s odvikavanjem od poroka.

 

- Nije se bunio kada su mu roditelji rekli da žele da mu se ugradi implantat. On se dosta promenio nakon nesreće, svestan je da je za dlaku izbegao smrt i da sada ima novu priliku da krene iz početka. Ugradnja blokatora je protekla dobro, nije imao nikakvih neželjenih reakcija, poput crvenila, otoka ili svraba na koži, što se inače pojavljuje pacijentima kod ovog zahvata. Darko već neko vreme nema potrebu ni za alkoholom, a ni za narkoticima, a ovaj implantat će mu još više pomoći da ostane psihički jak i istraje u borbi s odvikavanjem - rekao je naš sagovornik.

 

Posebni uslovi u banji: Lazić smešten u najskupljem apartmanu

 

Darko je smešten u najskupljem apartmanu u banji Selters. Juče ujutro je prvi put uspeo da sedne posle više od mesec dana otkako je doživeo nesreću. Po dolasku u banju, medicinska sestra je u invalidskim kolicima prebacila Darka u kupatilo da ga okupa, a naredna dva dana terapeuti će dolaziti u njegovu sobu zbog kineziterapije jer je još slab.

 

foto: instagram

 

Sve vreme će s njim biti majka Branka, a s obzirom na to da su tražili da budu smešteni u apartmanu, za to će morati da doplate još oko 63.000 dinara. Lazić je dobio zdravstveno osiguranje po osnovu dijagnoze preloma noge, a samim tim i rehabilitaciju u banji u trajanju od 21 dan.

 

- Ako bude bilo potrebe, produžiće mu boravak. Ima atrofiju mišića, što je normalno posle toliko ležanja. U apartmanu ima hodalicu na kojoj će napraviti prve korake - rekla nam je jedna sestra zaposlena u banji.

 

 

makonda-tracker