digla se prašina

Optužili su ga za UTAJU POREZA: Saša Popović u pratnji advokata UŽIVO na televiziji REKAO šta je ISTINA!

0

Iako u njegovom životu sve teče po planu, priče iz prošlosti se i dalje vuku.

foto: Aleksandar Jovanović Cile
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Direktor Grand produkcije Saša Popović opužen je u pojedinim medijima da je protivzakonito sklonio novac na osnovu ugovora sa folk pevačicom Elmom Sinanović iz 2000. godine, tako što joj je kešom platio zaradu. 

 

Povodom ovog slučaja Popović je sa svojim advokatom gostovao u jutarnjem programu na Prvoj televiziji, gde je rekao da ništa od toga nije istina i da je sve radio po zakonu. 

 

Naime, ugovor sa Elmom je potpisan 2000.godine, to je stvar od pre 18 godina. Sve što u ugovorupiše je tačno. I lepo piše,saglasni su da izdavač po ugovoru na autorska prava plaća na ustupljena dela od šest posto prodatih diskova. Znači, ova pevačica je ovlastila mene da u njeno ime podižem autorsku nadoknadu na blagajni i da joj tu sumu prvom prilikom dam na ruke i šta je tu sporno? Ovde nije crni novac, jer mi sve što smo prodali, obračunali smo porez, platili državni porez i ono što je ostalo šest odsto, sa plaćenim porezom, ja sam otišao na blagajnu Granda i dao to pevačici. Ali joj skoro ništa nisam dao, jer nije skoro ništa prodala. Ona je prodala 87 diskova i 537 kaseta, to je ukupno 2000 maraka."-izjavio je Saša.

Ali ovde se nije zaustavio:

 

Ona kaže da smo joj dali 2.000.000 dinara i da je to u kesi nosila i da sam joj još rekao, pazi molim te, treba da imaš obezbeđenje."

 

Uzbuđenje u studiju je samo raslo, te ga je voditelj Srđan Predojević nekoliko puta prekidao, ali bezuspešno.

 

 

Te godine neko nije imao žiro-račune, neko je imao. Te godine je bila anarhija. Pao Milošević, došle demokrate, piraterija, cela država gori od pirata. Hiljadu inspekcija smo imali. Čist sam 100 posto."-završava Popović

Ostaje da vidimo epilog ove medijske "drame".

 

foto: Dado Đilas

 

makonda-tracker