OVO SIGURNO NISTE ZNALI

9 BIZARNIH NAVIKA KRALJICE ELIZABETE: Zašto je otvaranje prozora STROGO ZABRANJENO i zašto se niko ne usuđuje da joj posluži piće sa KOCKAMA LEDA?

1

Mnogi od nas imaju različite navike koje drugi smatraju potpuno neobičnim, pa je takav slučaj i sa članovima kraljevske porodice. Kraljica Elizabeta, koja danas proslavlja svoj 93. rođendan, svakako nije izuzetak, pa je njena svakodnevica prepuna čudnih navika.

foto: Profimedia

3. Kraljica NE PODNOSI kocke leda!

 

Jedna potpuno neobična navika odnosi se na oblik leda koji se nalazi u kraljičinoj čaši. Naime, kraljica ne podnosi zvuk koji proizvode kocke leda i smatra da je mnogo prijatniji onaj koji prave ledene kuglice.

Upravo zbog toga navodno je proizvedena posebna mašina koja proizvodi led upravo u tom obliku.


4. Neobičan predmet uvek je u njenoj torbi

 

Dok većina dama u svojoj torbici nosi ogledalca, šminku i novac, kraljica Elizabeta dom nikada ne napušta bez jednog posebnog predmeta koji se uvek mora naći u njenoj torbi. Reč je o specijalno dizajniranom držaču za torbe koji podseća na udicu, a na koji se jednostavno i brzo može zakačiti torbica. Budući da u kraljevskoj porodici postoje tajne poruke koje se šalju upravo torbicama, kraljica na ovaj način izbegava slanje lažnih poruka, budući da, na primer, odlaganje torbe da pod znači da želi da napusti okupljanje na kom se našla. Na ovaj način nikada neće doći do zabune, a i rešenje za odlaganje stvari je veoma praktično i jednostavno.

 

5. Ne voli da vidi bradu i leptir mašnu kod muškaraca

 

Dok većina žena upravo ove detalje smatra izuzetno muževnim, kraljica Elizabeta ih vidi kao veoma iritantne. Upravo zbog toga muškarci u njenom okruženju uvek moraju biti sveže obrijani, a jedini izuzetak je njen unuk, princ Hari, na kog je pokušala da utiče, ali bezuspešno.

 

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker