daleko od trona

Ovo bi moglo biti ime KRALJEVSKE BEBE: Deca Megan Markl i prica Harija nisu u liniji PRESTOLA

0

Izbor imena u kraljevskoj porodici veoma je strog, ali ovog puta  kraljica pravi izuzetak

princ hari i megan markl
princ hari i megan marklfoto: Profimedia

 

S obzirom na to da dete Megan Markl i princa Harija neće poneti titulu princa ili princeze, njih dvoje ne moraju da poštuju stroga kraljevska pravila kada je u pitanju izbor imena za bebu.

 

Kada su u pitanju potomci kraljevske porodice, postoje nepisana pravila u odabiru imena, ali samo kada su u pitanju naslednici trona. Oni koji su u liniji za presto moraju detetu da daju ime nekoga od svojih predaka.

 

S druge strane, što ste udaljeniji od prestola to imate veću slobodu da svom detetu date željeno ime. Primer za to su Sara Ferguson i princ Endru, najmlađi sin kraljice Elizabete. Oni su svojim ćerkama dali imena Beatrisa i Evgenija, a tako se nije zvao niko od njihovih predaka.

 

- Kraljica je s godinama sve popustljivija, pa se njena brojna praunučad ne zovu kao nekadašnji kraljevi i kraljice - istakla je istoričarka Karolina Haris, koja se bavi ovom temom.

 

Iako dete Megan Markl i princa Harija neće biti u liniji za presto, od budućih roditelja očekuje se da ipak poštuju određena pravila, a to je da prvo oni odaberu ime, pa ga saopšte kraljici i ostalim članovima kraljevske porodice, zatim moraju da sačekaju da prođe nekoliko dana i tek onda zvanično saopšte javnosti kako će se beba zvati.

 

Iako ne moraju da se drže pravila u odabiru imena, stručnjaci očekuju da će Hari, inače kraljičin miljenik, odabrati ime nekoga od svojih predaka. Imena koja su u opticaju su: Viktorija, Artur, Albert, Dajana, kao i imena Harijeve babe i dede Elizabeta i Filip.

 

 

makonda-tracker