PROGOVORILA O KOBNOJ NOĆI

ISPOVEST TOŠETOVE MENADŽERKE: Nakon njegove smrti stavila je tačku na karijeru, na njegov grob i dalje NEMA SNAGE DA ODE, a veliku tragediju NIKADA NEĆE PREBOLETI

6


Za Ljiljanu Petrović, menadžerku preminulog pevača Tošeta Proeskog, 16. oktobar 2007. godine uvek će biti sinonim za bol.

foto: Adria Media Arhiva
foto: Adria Media Arhiva

Tu noć po povratku sa nastupa u Hrvatskoj nije ni slutila da će im to biti poslednje putovanje. Ljiljana se posle nesreće preselila u Niš, gde radi, ali i leči tugu.


16. oktobra 2018. obeležena je 11. godšinjica Tošetove tragične smrti. Njegova nekadašnja menadžerka Ljiljana Petrović retko se oglašava u medijima, a prošle godine u ovo vreme smogla je snage da progovori o velikoj tragediji koju nikada neće preboleti. Ljiljana je tom prilikom otkrila da još uvek nije skupila snagu da ode na njegov grob.

 

- Vreme ne leči rane. Na Tošetovom grobu nisam bila nikada, nemam snage za to ni posle deset godina. Nikada više nijednu pesmu koju je otpevao nisam pustila. Ne mogu. Još uvek ne mogu da čujem njegov glas i sve to. Meni je omiljena njegova pesma „Kad zamiriše trešnja” ali nisam je slušala deset godina - kaže Ljiljana sa setom u glasu, i dodaje:

 

- Oktobar i ovaj period su uvek nekako najteži za mene. Taj mesec mi je izuzetno težak i tada sam baš onako... - drhtavim glasom pruča Petrovićeva, ne završivši rečenicu.


Te kobne noći Ljiljana je bila u kolima sa Tošetom, sa teškim povredama prebačena je u bolnicu u Novoj Gradiški, gde je i saznala da je Proeski preminuo na licu mesta. Otada njen život izgubio je smisao. Kada se oporavila, odlučila je da promeni život i preseče sve veze koje će je sećati na njega.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker