velika tuga

Uz koje se reči Rade Šerbedžija oprostio od MIlene Dravić, svima će suza krenuti: Izgubili smo BOŽANSTVENU GLUMICU, a pre svega jednog VELIKOG PRIJATELJA...

0

Ovo su potresne reči glumca koji ne može da prežali Milenin odlazak

rade šerbedžija i milena dravić
rade šerbedžija i milena dravićfoto: Daniele Sponza

 

Dve i po godine, otkako se Milena razbolela svi smo se trudili da joj pomognemo, da joj u nečemu olakšamo, ispričao je za 24sata.hr Rade Šerbedžija (72).

 

Glumac nam je otkrio da ga je jako pogodila vest o smrti Milene Dravić. Glumačka legenda jugoslavenskih prostora napustila nas je noćas u 79. godini.

 

- Izgubili smo božanstvenu i časnu glumicu, a pre svega toga jednog velikog i iskrenog prijatelja. Vest me zaista pogodila, nedostajaće mi - rekao je Šerbedžija.

 

rade šerbedžija
rade šerbedžijafoto: Petar Đorđević

 

Glumac je svojoj, kako sam kaže, doživotnoj prijateljici, napisao i poglavlje u njenoj monografiji.

 

- Milena je bila filmski aktivist, uvek na svome zadatku. Spremna, odlučna i hrabra. Uvek na strani slabih i nesrećnih. Uvek protiv nepravde i uvek protiv gluposti. I protiv vlasti kao takve. Kao prava heroina znala je uvek stati na stranu svog naroda i svoje publike - tvrdio je Rade kako će se prisećati glumačke dive.

 

milena dravić
milena dravićfoto: Fonet

 

- Blagost naše Milene dolazila je od njeine detinje zaigranosti životom. Uvek je bila spremna da se igra, da mašta i da iznova sanja. Svojim toplim dlanovima grlila je svaki novi dan i svaki novi film - ističe glumac.

 

Milenu, uveren je, nikada nećemo zaboraviti.

 

- Njeno filmsko lice treperi u našim sećanjima. I kada zatvorimo oči, hiljade malih celuloidnih kvadratića namiguje njenim plavim očima i ne da nam da ostarimo. To je večni film koji nam je svojim licem podarila - zaključio je Šerbedžija.

 

Inače, nakon smrti supruga Dragana Nikolića, Milena je njihov brodić darovala njihovom zajedničkom prijatelju Šerbedžiji.

 

 

 

makonda-tracker