iskreno

Arnold Švarceneger o optužbi protiv SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA: Osećam se loše zbog toga i izvinjavam se

0

Aktuelan pokret #MeToo protiv seksualnog zlostavljanja je jedna od glavnih tema Amerike. Pored mnogih optuženih poznatih ličnosti našao se i Arnold, a evo šta ima da kaže povodom toga.

Arnold Švarceneger
Arnold Švarcenegerfoto: Profimedia

Optužbe protiv seksualnog ponašanja protiv Arnolda Švarcenegera došle su godinama pre nego što su filmski producent Harvi Vajnštajn i drugi moćni ljudi u Holivudu bili pozvani u #MeToo pokret.

 

Moge žene optužile su Švarcenegera da ih je on dodirnuo na seksualni način bez njihove dozvole tokom trčanja za sedište guvernera Kalifornije koje je bilo 2003. godine.

 

Arnold se izvinio što se "loše ponašao" prema ženama, ali je takođe rekao da se ne može tačno setiti šta je uradio, s obzirom na to da su neke optužbe bile od par decenija ranije. Takođe je dodao da većina njih svakako nije tačna.

 

Švarceneger (71) u razgovoru sa Men's Health, pričao je o tome da li bi, ako bi mogao da vrati vreme, tretirao drugačije žene u svom životu.

Gledajući unazad, nekoliko puta sam prešao liniju, ali ja sam bio prvi koji je rekao "Izvini". Osećam se loše zbog toga, i izvinjavam se", rekao je Švarceneger.

Nakon što je Švarceneger izabran, uprkost optužbama o seksualnom zlostavljanju, on i njegovi zaposleni su učestvovali na kursu o sprečavanju seksualnog uznemiravanja.

Kada sam postao guverner, želeo sam da se uverim da niko, uključujući i mene, ne čini ovu grešku. Zato smo uzimali kurseve protiv seksualnog uznemiravanja, da imamo jasno razumevanje sa pravnog stanovišta, šta je prihvaćeno, a šta nije", rekao je on.

Arnold je takođe rekao da nije promenio svoje mišljenje ni o ženama, a ni o tome ko je on i šta je. 

Nisam promenio svoje mišljenje. Ja sam muškarac. Ja ne bih promenio svoje mišljenje o tome ko sam. Žena koju bezuslovno volim bila je moja majka. Poštovao sam je i ona je bila jedna   fantastična žena. Uvek sam imao poštovanja prema ženama", rekao je slavni glumac

 

makonda-tracker