nismo znali

Za neke njen muž je NAJBOLJI TENISER na svetu: Žena Rodžera Federera poreklom je iz Čehoslovačke, starija je od njega, umalo se nije udala za bogatog arapskog sultana, i ne samo to!

3

I ona je samo jedna u nizu žena koja je i te kako imala prošlost pre svog supruga.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mirka Federer danas je jedna od najpoznatijih žena sportista koja konstantno privlači pažnju. Kritikovali su je otkako je njen suprug u vrhu belog sporta zbog viška kilograma, a kada je liniju dovela u red svi su počeli da hvale njen izgled.

 

Gde god i kad god se pojavi ona zrači. Uvek je doterana čak i kada na sebi ima samo šorts i bluzu.

 

mirka
mirkafoto: Profimedia

Čak je i susret dveju supruga, nje i Jelene Đoković, zabeležen fotografijom koja je za veoma kratak period dobila je nebrojeno lajkova, a komentari za Mirku bili su samo pozitivni.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf) on

Nekada je bila i na meti kritika, dok su je drugi i tada hvalili jer je jedna sasvim obična žena koja bez obzira na luksuz koji može sebi da priušti živi jednim normalnim životom. Tako izgleda, tako se i oblači i ponaša.

 

Dok se još uvek nije udala za Federera, Mirka se prezivala Vavrincova. Miroslava je rođena 1978. godine u tadašnjoj Čehosolvačkoj, a kad je imala samo dve godine porodica se preselila u Švajcarsku.
 

Njen prvi susret sa tenisom nije Federer, već je na nagovor Martine Navratilove sa svojih devet godina počela da se bavi belim sportom. Bila je veoma uspešna u ovom sportu, čak je došla i do 76. mesta među svim igračicama na svetu, ali su onda usledile povrede što je navelo na česte pauze u tenisu.

 

Pre nego što je upoznala Rodžera Federera, Mirka je bila verena za bogatog arapskog sultana. Sa sadašnjim suprugom se upoznala na Olimpijskim igrama 2000. Zbog konstantih povreda odustala od tenisa. U jednom periodu svog života je čak morala da hoda i na štakama, a tada joj je najveća podrška bio upravo njen Rodžer.

 

rodžer i mirka
rodžer i mirkafoto: Profimedia

Rodžer mi je bio najveća uteha tokom tih osam meseci oporavka. Vratio mi je moj teniski život. Kada je on pobeđivao, bilo je to kao da ja pobeđujem", pričala je tada.

Posle duge veze Mirka i Rodžer su se venčali u aprilu 2009. godine na privatnoj ceremoniji u Bazelu. Imaju četvoro dece, dva puta su dobijali blizance, ćerke Milu i Šarlen i sinove Lea i Lenija.

 

Mnogi su je smatrali da je zaslužna za uspeh svog supruga jer čvrsto stoji iza njega, ali su isto tako nju navodili kao razlog za Federerovu svađu sa kolegom i sunarodnikom Stanislasom Vavrinkom.

 

 

makonda-tracker