Sigurno niste znali

ONE SU OBUČENE FANTASTIČNO, ALI... Ko plaća odeću za Megan i Kejt?

0

Megan Markl i Kejt Midelton pojavljuju se na mnogim javnim događajima i njihove haljine koštaju stotine, pa i hiljade dolara. Uostalom, one su modne ikone i sv i jedva čekaju da vide šta će one obući sledeći put.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

A ko ustvari plaća za svu tu odeću? Evo sve što treba da znate o tome gde Megan i Kejt dobijaju novac za finansiranje svojih "neverovatnih" ormara.

 

Kao prvo, one nisu dobijale nikakvu finansijsku pomoć kraljeve porodice pre braka.

 

Kada su se Megan i princ Hari verili, ona je morala da plati svu odeću sama ili uz pomoć svog verenika. Ali Megan je mogla to da si priušti, jer je njena imovina pre venčanja bila procenjena na 7 miliona dolara.

 

Takođe je poznato da je sama platila svoju Živanši venčanicu, koja je koštala više od 100.000 dolara. 

 

Porodica Kejt Midelton je navodno platila venčanicu, kreaciju Sare Burton za Aleksander Mekvin, koja sada vredi preko 400.000 dolara. Procenjuje se da je koštala 200.000 dolara kada je porodica kupila. Iako je Kejt ne pripada plemstvu, to ne znači da njena porodica nema novca. Njena imovina je procenjena na 10 miliona dolara, a kompanija koju njena porodica poseduje navodno vredi 5 miliona dolara. Dakle, ona može sebi da priušti dizajnerske krpice.

 

Megan Markl i princ Hari na njihovom venčanju
Megan Markl i princ Hari na njihovom venčanjufoto: Profimedia

 

Posle venčanja obe devojke dobijaju finansijsku pomoć od kraljevske porodice.

Prošle godine Vil, Hari i Kejt su raspolagali sa 4,8 miliona dolara za finansiranje svog javnog života, što podrazumeva plate, kancelarijske troškove i druge troškove poput odeće.

 

Ovaj iznos navodno se povećao na 6,5 miliona, kada se Megan pridružila porodici, a i zbog toga što je Elizabeta prestala da ispunjava neke svoje kraljevske obaveze, pa mlađa generacija mora da radi njen posao.


A šta se dešava sa "iskorišćenom" odećom? Najverovatnije će Megan Kejt ići stopama princeze Dajane i svu svoju "rabljenu" odeću donirati u dobrotvorne svrhe. Pre smrti, princeza Dajana dala je 79 haljina i sakupila 3,25 miliona dolara, koje je dala fondacijama za razvijanje leka za rak i AIDS.

 

 

makonda-tracker