SAVRŠENO UMERENA

Bez sumnje ONA nosi titulu najlepše kraljice: Upoznajte Njeno Visočanstvo kraljicu Raniju od Jordana! (FOTO)

0

Još mnogo pre nego nego što su na kraljevsku scenu stupile vojvotkinja Kejt Midlton ili kraljica Leticija od Španije, jordanska kraljica je već rušila predrasude i menjala pravila oblačenja u muslimanskoj zemlji.

 Kraljica Ranija Al-Abdulah
Kraljica Ranija Al-Abdulahfoto: Profimedia

Njeno Visočanstvo kraljica Ranija od Jordana, koja je juče proslavila 48. rođendan, jedna je od omiljenih kraljevskih lica čitavog sveta. Svojim istančanim stilom, lepotom, humanitarnim radom koji donosi velike promene i otvorenim srcem osvojila je poklonike daleko izvan granica svog kraljevstva.

 

Kraljica Ranija Al-Abdulah, rođena kao Rania Al-Jasin, a potiče iz palestinske porodice. Rođena je u Kuvajtu, a kako su njeni roditelji verovali da je obrazovanje nužno za uspeh u životu, Ranija je pohađala Američki univerzitet u Kairu i stekla diplomu iz područja financija.

 

No ni ti dani koji su trebali da budu obeleženi samo učeničkim slatkim mukama nisu prošli bez tragedija. Naime, 1991. godine, tokom prvog Gulfskog rata, njena porodica je proterana iz doma. Postali su izbeglice koji su novi život morali da potraže u susednim zemljama.

 

foto: Profimedia

Ipak, nakon diplome Ranija se zaposlila prvo u banci, a potom u sedištu Epla u Amanu. Godine 1992. upoznala je sadašnjeg supruga, koji je tada bio jordanski princ, a već šest meseci kasnije par je objavio veridbu. Venčali su se 1993, a na venčanju je Ranija nosila belu venčanicu celu izvezenu pravim zlatom. Kada je 1999. njen suprug preuzeo ulogu kralja, nju je takođe proglasio kraljicom. I tu se već videlo da Ranija neće biti obična pripadnica kraljevske porodice. Naime, kralj Abdulah to nije morao da učini. U tom bi slučaju Ranija nosila titulu princeze, baš kao njena svekrva.

 

Modna ikona s milionima pratioca na društvenim mrežama

 

Ušavši u brak, Ranija je prihvatila odeću svoje nove nacije. Međutim, svakoj odevnoj kombinaciji ona daje svoj lični pečat spajajući tako tradiciju i savremenost.

Još mnogo pre nego nego što su na kraljevsku scenu stupile vojvotkinja Kejt Midlton ili kraljica Leticija od Španije, jordanska kraljica je već rušila predrasude i menjala pravila oblačenja u muslimanskoj zemlji. I bez sumnje nosi titulu najlepše kraljice.

No ono po čemu je takođe drugačija od svih ostalih članova evropskih kraljevskih porodica je to što svoje modne kombinacije i trenutke iz života deli na društvenim mrežama.

Na primer, na Instagramu je prati 4,7 miliona pratilaca, a jasno je da joj s takvom publikom koju privlači dizajneri padaju pod noge. Tako je često možemo videti u odeći evropskih dizajnera poput Valentina, Diora i Armanija, pa čak i u odeći dizajnerke Viktorije Bekam, ali i u brojnim modnim kombinacijama bliskoistočnih dizajnera čiji rad nastoji da promoviše.

 

 

makonda-tracker