Glossy PRIČA NEDELJE

Šaban Šaulić: Oporavio sam se od operacije

0

Čuveni pevač nedavno je putovao u Milano, gde se podvrgao operativnom zahvatu, a trenutno se uz porodicu i prijatelje vraća svojim aktivnostima

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić (67) u potpunosti se oporavio od operacije katarakte na oku kojoj se nedavno podvrgao na jednoj klinici u Milanu. Tamo je brigu o pevačevom zdravstvenom stanju vodio tim najboljih lekara.

 

- Bila je to rutinska operacija. Možda ne bih ni išao to da rešim, ali mi je u poslednje vreme smetalo dok pecam, pa sam za svaki slučaj odlučio da uklonim problem, jer, kad gledam duže u štapove, oko se zamori. Intervencija je bila kratka i efikasna i sada je sve u najboljem redu. Kompletno sam se oporavio i vidim kao soko - počinje priču pevač, dok se pita zbog čega se inače javnost stalno interesuje za njegovo zdravlje.

 

foto: Dragana Udovičić

- Kao da mi ne žele dobro, a boja moje kože sve govori. Ja sam čovek pecaroš. Celo leto provodim u Krčedinu, na vodi, u prirodi. To je zdravlje. Istina, ono mora da se čuva, a moj posao nije baš sjajan saveznik za to. Non-stop sam na putu i ne prestajem da radim. Ne sećam se ni kada sam imao petnaest spojenih slobodnih dana. Takav tempo naruši zdravlje, a nisam ni ja više toliko mlad. Zato, kad god mogu, odem u moj Krčedin i uživam. Tada ne mislim ni o čemu samo o tome da zamrda plovak. Gledam kolege i koleginice kako se hvale da su im koncerti bili puni, a ja se više preispitujem kakav sam to čovek. Pevao sam u Prilepu pred sto hiljada ljudi, ali se eto time nisam hvalio. Ljudi vole pesmu, dođu, uživaju. I kako da ne radim kad publika traži - kaže Šaban, koji je nedavno snimio duetsku pesmu "Ti možeš sve" sa kumom i koleginicom Zoricom Brunclik.

 

foto: Dragana Udovičić

- Nastala je spontano. Kuma je sa kumom došla kod mene u Krčedin, spremio sam riblju čorbu i dogovorili smo se o pesmi. Moja unuka koja ima četiri godine odmah je zapamtila stihove i znao sam da je to to. Svi su počeli da pevaju, pa sam pomislio kako to mora da bude dobra pesma. Inače sam pomalo pesimista, ali ispalo je sve izuzetno. Sada se polako pripremam i za solistički koncert u Areni. Kažu da je skoro rasprodat, a mi nismo ni počeli s kampanjom. Rešio sam da se ne nerviram ni oko čega. Deca su mi veliki i dobri ljudi, a unuci rastu. Zdravlje me služi i sve je kako treba - zaključuje Šaban.

 

 

makonda-tracker