snažna i moćna

Odabrala je život bez dece, iza sebe ima tri braka, a od danas i 62. godine: Zašto je Kim Katral oličenje "Seksa i grada"?

0

Ponosno korača kroz sedmu deceniju, ima svoj stav i ne obazire se na komentare koji je prate.

kim katral
kim katralfoto: Profimedia

Popularna glumica Kim Katral, poznatija kao Samanta Džouns iz serije "Seks i grad", danas slavi svoj, verovali ili ne, 62. rođendan!

 

Kim Katral rodom je iz Engleske. Još kao jednogodišnja devojčica sa roditeljima se seli u Kanadu. U Londonu je pohađala Akademiju za muziku i dramsku umetnost, a u Kanadi svoje srednjoškolsko obrazovanje završila. Potom se seli u Njujork, gde upisuje Američku akademiju dramskih umetnosti, što je rezultiralo petogodišnjim ugovorom sa režeserom Otom Premingerom.

 

 

Katralova iza sebe ima tri braka. Dve godine bila je u braku sa Larijem Dejvisom, sedam godina joj je trajao drugi brak sa Andreom Lasonom. U tom periodu Kim je živela u Frankfurtu i naučila tečno da govori nemački. A od 1998. do 2004. bila je braku sa basistom Markom Levinsonom.

 

Iako iza sebe ima veliki broj filmskih uloga, a još više serijskih, za nas je Kim Katral oduvek bila i zauvek će biti Samanta Džouns, provokativna plavuša koja se ne stidi da vodi svoj život onako kako samo ona želi, ne osvrćući se na komentare ili očekivanja sredine.

 

 

Ova njena uloga obeležila je ovu seriju, ali i njen ceo život, iako je nekoliko puta isticala da u privatnom životu ni najmanje ne podseća na Samantu. Ipak, ne nadajući se, njene replike u popularnoj seriji prepričavaju se i dan-danas, a njen lik postao je inspiracija mnogim mladim devojkama širom sveta.

 

 

 

Much More?#love#SamanthaJones#MyQueen#KimCatrall

A post shared by Ann Jones (@draannjones) on

Neke od njenih "evergreen" izjava svakako su toliko puta repriziranu seriju "Seks i grad" učinile vanvremenskom. Njena "Volim te, ali sebe volim više" izjava postala je vodič za ženske veze.

 

Samanta Džouns odana je prijateljica, puna podrške i ljubavi. Ne osuđuje jer ne želi da bude osuđena.

 

Iako svi znamo da je predviđeno da Keri, koju glumi Sara Džesika Parker, bude glavni lik u seriji, verni gledaoci uvek ističu da im je Samanta omiljena i da serija ne bi postojala da nje nema.

 

Ona ne krije svoju seksualnost, ona voli da uživa u životu i muškarcima i toga se ne stidi. Ona, takođe, ima uspešnu karijeru iza sebe. Samanta je snažna poslovna žena, koja dobija onoliko kolko ulaže. Ali ona je ipak i žena sa obe noge na zemlji - često u strahu od ljubavi.

 

Pobedila rak, otvorila svoju PR firmu i ima svoje prijateljice, ona je inspiracija.

 

 

kim katral
kim katralfoto: Profimedia

Kim Katral uspela je da svojim likom u popularnoj seriji stvori osobu koju zna ceo svet i koja ima stavove kakve imaju mnoge devojke. Očigledno da ipak nije istina da Kim ne podseća na Samantu.

 

Kada je u javnosti iscurela vest da je Katralin brat nađen mrtav, oglasila se Sara Džesika Parker, koja je koleginici javno pružila podršku. Međutim, Katralova je na to burno odreagovala, poručivši Parkerovoj da njih dve nikada nisu bile prijateljice i da je konačno ostavi više na miru.

 

Oštra na jeziku, feministkinja, popularna plavuša ne stidi se da u javnosti kaže šta misli.

 

Kim Katral, srećan 62. rođendan!

 

 

makonda-tracker