DANAS JE 20. ROĐENDAN KULTNE SERIJE

Uz njih smo plakali i smejali se: 10 NEZABORAVNIH trenutaka iz serije “Seks i grad” (VIDEO)

0

Verovali ili ne, prva epizoda kultne serije “Seks i grad” premijerno je prikazana pre čak 20 godina, 6. juna 1998. godine na HBO-u.

foto: HBO EUROPE
foto: HBO EUROPE

Smeštena i snimana u Njujorku i zasnovana na istoimenom bestseleru Kendis Bušnel iz 1997. godine, serija prati živote četiri zaposlene žene u potrazi za savršenom vezom... i orgazmom! Keri Bredšo (Sara Džesika Parker) piše kolumnu o seksu i odnosima koji vladaju u Njujorku. Njene tri najbolje drugarice su: Samanta Džouns (Kim Katral), koja ima svoju PR firmu i više je zainteresovana za „provod za jednu noć“ nego za stalniju vezu; Miranda Hobs (Sintija Nikson), cinični advokat kojoj je karijera važnija od njenog ljubavnog života punog grešaka i Šarlota Jork (Kristin Dejvis), kustoskinja umetničke galerije koja je pomalo uštogljena kada je seks u pitanju, ali još uvek nije izgubila veru u pronalaženje prave ljubavi.

 

U seriji glume i Kris Not (Zverka), Dejvid Ajgenberg (Stiv Brejdi), Evan Handler (Hari Goldenblat), Vili Garson (Stenford Bleč), Mario Kantone (Entoni Marentino), Džejson Luis (Smit Džerod) i Kajl Meklahlan (Trej Mekdugal).

Samo neka od poznatih imena koja su gostovala u seriji su Metju Mekonahi, Bredli Kuper, Dejvid Duhovni, Džastin Teru, Elizabet Benks, Lusi Lu, Džon Bon Džovi i Alanis Moriset.

 

Seriju je kreirao Deren Star, a izvršni producent je Majkl Patrik King.

 

“Seks i grad” je emitovan od 1998. do 2004. godine, a u tom periodu serija je osvojila 8 Zlatnih globusa i 7 Emija. Serija ima 6 sezona i 94 epizode.

 

Prisetite se nekih od najzanimljivijih trenutaka iz kultne serije:

 

 

 

makonda-tracker