neobjašnjivo

Dvanaestokaratni plavi safir uneo pometnju: Zbog čega je verenički prsten Kejt Midlton toliko kontroverzan?

0

Toliko je pravila u kraljevskoj porodici da nas uopšte ne čudi da je i nakit strogo kontrolisan.

kejt midlton
kejt midltonfoto: Profimedia

Opšte je poznato da je princ Vilijam zaprosio Kejt Midlton majčinim prstenom koji je ona svojevremeno dobila od princa Čarlsa. Sada saznajemo da se iza tog prstena krije jedna kontraverzna priča u kraljevskoj porodici, još od dana kada ga je isprva dobila princeza Dajana.

 

 

Kako ističe "The Daily Mail", ovaj dvanaestokaratni ovalni Ceylon safir nije bio popularan u kraljevskoj porodici sa posebnim razlogom. Iako je uokviren belim zlatom i sa 14 dijamanata, prsten nije bio namenjem Dajani, a ni dogovoren.

 

 

She is so beautiful ?? #diana #princessdiana

A post shared by Allen倫倫?? (@allen850205) on

 

Prsten je bio u zvaničnom katalogu, te je mogao da ga kupi svako ko je imao 60 hiljada dolara u svom džepu. Budući da je i "običan čovek" mogao da ga poseduje, ovakav prsten nije se zbog toga dobro odrazio na kraljevsku porodicu. Zapravo unizio ju je.

 

Međutim, princeza Dajana je očigledno sama izabrala prsten, čineći ga mnogo bitnijim sada kada ga nosi vojvotkinja od Kembridža. U to vreme pak prsten nije doživeo značajnu vrednost jer je Dajana poginula 1997. godine.

 

 

U zvaničnom intervjuu sa princom Vilijamom Kejt je otkrila 2010. godine da je ona bila oduševljena što je njen verenički prsten zapravo Dajanin. Tom prilikom rekla je:

Prelep je, nadam se da ću voditi računa o njemu kako treba. Veoma je poseban."

Sada je nemoguće da mislimo da bi vojvotkinja nosila bilo koji drugi prsten jer je njen safir savršeno odana počast Vilijamovoj majci.

 

 

makonda-tracker