požrtvovana

DEVOJKA IZ PRIKOLICE POSTALA JE DEVOJKA OD MILION DOLARA: Kako je borba za ljudska prava umalo koštala Hilari Svonk karijere?

0

Popularna glumica danas slavi 45. rođendan, a iza sebe ostavila je čitavo jedno nasleđe.

hilari svonk
hilari svonkfoto: Profimedia

Kao i mnoge javne ličnosti i Hilari Svonk jedan deo svog života posvetila je borbi za ljudska prava i borbi protiv porodičnog nasilja. Prisustvovala je mnogim događajima i deo je fondacija koje pružaju podršku ženama koje trpe fizičko nasilje. Redovna je u svojim donacijama.

 

Međutim, jedna od takvih podrška umalo je nije koštala karijere i kredibiliteta. Naime, u oktobru 2011. godine Svonkova je prisustvovala kontraverznom događaju u glavnom gradu Čečenije, Groznom, povodom 35. rođendana čečenskog predsednika Ramzana Kadirova. Nakon što mu je javno čestitala rođendan i bila fotografisana u njegovom društvu, borci za ljudska prava javili su se i pokrenuli lavinu negativnih komentara.

 

Ispostavilo se da glumica nije znala da u Čečeniji Kadirov krši ljudska prava i da je i sam bio optužen zbog nasilja nad drugima. Istog trenutka Svonkova se oglasila povodom ovog skandala i javno se izvinila i zažalila zbog svog učešća u čečenskom događaju, pravdajući se da nije bila svesna tih skandala koji se kriju iza ovog predsednika.

 

 

makonda-tracker