ovo niste znali

Obožavali ste seriju "Prijatelji" zbog njegove uloge? Evo ko su zapravo Met Leblank i Džoi Tribijani

1

Uvek je pravo vreme da popričamo o seriji "Prijatelji", a povod je ovog puta rođendan našeg omiljenog glumca.

met leblank
met leblankfoto: Img.buzzfeed.com

Popularni glumac Met Leblank, proslavljen po svojoj ulozi u seriji "Prijatelji", danas slavi 51. rođendan. Uprkos svim ostalim ulogama, za nas će on uvek biti Džoi Tribijani.

 

Niko od kritičara nije verovao da će serija "Prijatelji" postati popularna širom sveta, kada se prvi put pojavila 1994. godine. Međutim, već posle prve sezone očekivanja su izneverena. Emitovana punih 10 godina, serija je znatno uticala na popularnu kulturu širom sveta - modne kombinacije podsećale su na odevanje Rejčel Grin, mladi su prepričavali poznate citate i "fore", kafić u koji odlaze prijatelji postao je inspiracija drugim ugostiteljskim objektima.

 

 

A post shared by Friends (@friends) on

Mnogi gledaoci će reći da im je najupečatljivija uloga bila ona koju je tumačio Met Leblank - Džoi Tribijani. I jeste, najviše danas popularnih citata iz serije izgovorio je upravo ovaj "propali glumac". U nekim trenucima nismo sigurni da li je Met Leblank i u privatnom životu Džoi Tribijani, jer je njegov lik toliko autentično i reljefno urađen da je nemoguće da je u pitanju gluma.

 

 

HaPpiesT B'day to You Best @mleblanc ? I Love You Man❤️ #joeytribbiani #Friends

A post shared by $wEet$?nu (@the.sonu) on

Ono što malo ljudi zna u vezi sa ovim likom jeste prvobitna zamisao reditelja. Naime, Džoi Tribijani nije trebalo da bude "simpatično priglup" momak, već je ideja bila da bude zao. Uloga mu je bila promenjena zato što su se svi pitali da li bi se ekipa uopšte družila sa takvim momkom. Dobro je pa su se na vreme predomislili, jer mi danas ne bismo mogli da zamislimo drugačijeg Džoija.

 

makonda-tracker