ovo niste znali

Obožavali ste seriju "Prijatelji" zbog njegove uloge? Evo ko su zapravo Met Leblank i Džoi Tribijani

1

Uvek je pravo vreme da popričamo o seriji "Prijatelji", a povod je ovog puta rođendan našeg omiljenog glumca.

met leblank
met leblankfoto: Img.buzzfeed.com

Popularni glumac Met Leblank, proslavljen po svojoj ulozi u seriji "Prijatelji", danas slavi 51. rođendan. Uprkos svim ostalim ulogama, za nas će on uvek biti Džoi Tribijani.

 

Niko od kritičara nije verovao da će serija "Prijatelji" postati popularna širom sveta, kada se prvi put pojavila 1994. godine. Međutim, već posle prve sezone očekivanja su izneverena. Emitovana punih 10 godina, serija je znatno uticala na popularnu kulturu širom sveta - modne kombinacije podsećale su na odevanje Rejčel Grin, mladi su prepričavali poznate citate i "fore", kafić u koji odlaze prijatelji postao je inspiracija drugim ugostiteljskim objektima.

 

 

A post shared by Friends (@friends) on

Mnogi gledaoci će reći da im je najupečatljivija uloga bila ona koju je tumačio Met Leblank - Džoi Tribijani. I jeste, najviše danas popularnih citata iz serije izgovorio je upravo ovaj "propali glumac". U nekim trenucima nismo sigurni da li je Met Leblank i u privatnom životu Džoi Tribijani, jer je njegov lik toliko autentično i reljefno urađen da je nemoguće da je u pitanju gluma.

 

 

HaPpiesT B'day to You Best @mleblanc ? I Love You Man❤️ #joeytribbiani #Friends

A post shared by $wEet$?nu (@the.sonu) on

Ono što malo ljudi zna u vezi sa ovim likom jeste prvobitna zamisao reditelja. Naime, Džoi Tribijani nije trebalo da bude "simpatično priglup" momak, već je ideja bila da bude zao. Uloga mu je bila promenjena zato što su se svi pitali da li bi se ekipa uopšte družila sa takvim momkom. Dobro je pa su se na vreme predomislili, jer mi danas ne bismo mogli da zamislimo drugačijeg Džoija.

 

najpoznatija replika
najpoznatija replikafoto: Gifsoup.com

Popularna replika "How you doin'?" (u prevodu na srpski to bi značilo "Šta se radi?") jedna je od najpoznatijih rečenica ne samo u ovoj seriji, nego u svim serijama ikada. Kad god je izgovorimo danas, u potpuno drugom kontekstu, uvek nam je u glavi Met Leblank kako je izgovara sa svojim osmehom i namigivanjem.

 

Gurmani su se, takođe, pronašli su ovom liku, i to ne samo gurmani, već svi koji su ikada živeli sa braćom, sestrama ili u velikim porodicama. Naime, Džoi je veliki gurman, hedonista i prosto uživa u hrani. To pokazuje skoro svaka druga epizoda serije, ali i njegove rečenice prekora svojim prijateljima.

 

džoi ne deli hranu
džoi ne deli hranufoto: Gifsoup.com

Međutim, i pored svih duhovitih, zanimljivih, pa i priglupih izjava koje su karakteristične za Tribijanija, ono što posebno pamtimo jeste ljubav koju Džoi oseća prema svojim prijateljima. On je požrtvovan, spreman da učini sve, druželjubiv, emotivan i lojalan prijatelj. Poznati duo Džoi i Čendler vodili su neke od najzanimljivih razgovora na ekranu, koje ćemo svakako uvek pamtiti.

 

džoi i čendler
džoi i čendlerfoto: Gifsoup.com

Glumac Met Leblank dosta toga deli sa svojom ulogom. U privatnom životu je, takođe, dobar prijatelj, čak i sa glumcem Perijem, koji igra Čendlera. Svaki njegov osmeh podseća na Džoija, pa ga zbog toga još više volimo.

 

Ne smeta mu, kako je više puta isticao, da ga znaju samo po jednoj ulozi, jer je to bila neprikosnovena uloga. Poprimio je neke njegove osobine, naravno, ali je ostao i svoj.

 

Ono što je njegove fanove posebno začudilo jeste njegovo povlačenje iz javnog života i medija. Mnogima nije bilo jasno jer su mu predviđali obećavajuću karijeru. Svoj privatan život čuvao je dugo od očiju javnosti i fanova. Jednom prilikom odlučio je da otkrije razlog svog povlačenja.

 

Leblank od 2003. do 2006. godine bio je u braku sa manekenkom Melisom MekNajt. Njih dvoje imaju ćerku, Marinu Peri. U jednom intervjuu glumac je otkrio da je njihovoj ćerki dijagnostikovana moždana bolest, jedan oblik displazije. Ovaj poremećaj, koji je devojčici uzrokovao povremene napade, udaljio je par i posebno ih potresao. Danas je, srećom, sve u redu i uspešno se bore protiv ove bolesti.

 

 

They were really cute ❤? #mattleblanc #melissamcknight

A post shared by Friends Cast Daily (@friendscastdaily) on

Ono što je takođe neverovatno i neočekivano jeste da naš omiljeni glumac Met Leblank slavi, verovali ili ne, čak 51. rođendan. Nekako je on za nas uvek Džoi, mladi glumac u pokušaju, koji želi da nađe idealnu devojku.

 

Želimo mu sve najbolje!

 

 

makonda-tracker